Categories
Evenimente

MARSUL BICICLISTILOR CLUJENI – EDITIA 106 – IULIE 2016

MARSUL BICICLISTILOR CLUJENI – EDITIA 106 – IULIE 2016

Joi, 14 iulie 2016, se va desfasura la Cluj-Napoca, in organizarea Clubului de Cicloturism Napoca (CCN), sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), o noua editie a Marsului Biciclistilor Clujeni (a 106-a din seria lunara inceputa in septembrie 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998).

Sunt bineveniti toti biciclistii clujeni. Intalnirea participantilor va fi in piata Unirii, la ora 18:00. Marsul va dura circa o ora si jumatate si va strabate zona centrala si pericentrala a Clujului si cartierele Marasti, Grigorescu si Manastur.

Traseul concret este: Piata Unirii – bd.Eroilor – p-ta A.Iancu – Calea Dorobantilor – str.Petofi Sandor – bd.21 Decembrie 1989 – p-ta A.Iancu – str.Cuza Voda – p-ta M.Viteazu – str.I.P.Voitesti – str.G.Baritiu – Splaiul Indepdentei – bd. 1 Decembrie 1918 – Nodul N – Calea Floresti -Calea Manastur – Calea Motilor – str.Clinicilor – p-ta L.Blaga – str.Republicii- str.A.Iancu – str. Universității – p-ta Unirii.

Este o noua ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca o componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala.

Marsul este legat si de neorganizarea nici pana acum a unor dezbateri publice privind Planul de Mobilitate Urbana Durabila (PMUD), nefinalizarea de catre Primarie a pistelor promise in cadrul proiectului de Bike Sharing si mai ales de gravele deficiente ale noilor piste si amenajari pe care Primaria le-a realizat in ultimul an, ignorand standardele si bunele practici in domeniu – noi piste de biciclete pe trotuare, prea inguste, fara spatii de siguranta, fara continuitate la intersectii, aflate adesea in raza portierelor masinilor parcate la bordura si expunand astfel pericolului de accident biciclistii care ar vrea sa le utilizeze, incat multe dintre ele sunt nu doar neconfortabile si neatractive pentru biciclisti, ci de-a dreptul periculoase pentru ei, facand un deserviciu promovarii utilizarii bicicletei.

Totodata, marsul este, ca de obicei, si un prilej de contact, cunoastere si pedalare impreuna a biciclistilor clujeni, o ocazie de impartasire de opinii, de gasit colegi de excursii sau surse de echipament specific, de schimb de experienta pe tema magazinelor si service-urilor de biciclete si alte teme de interes si de cunoastere de noi trasee urbane.

Detalii despre editiile precedente ale marsului biciclistilor clujeni pot fi gasite si pe pe www.ccn.ro precum si pe site-ul aferent listei publice de discutii clujbike@yahoogroups.com

Prezentul comunicat se gaseste si online pe www.ccn.ro si evenimentul are pagina de facebook:
https://www.facebook.com/events/966652516748547/

Cluj-Napoca, 09.07.2016

RADU BARNA
presedinte CCN

RADU MITITEAN
director executiv CCN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.