Categories
Evenimente General

Editia februarie 2011 a MARSULUI BICICLISTILOR CLUJENI

Editia februarie 2011 a MARSULUI BICICLISTILOR CLUJENI

SAMBATA, 26 februarie 2011, se va desfasura la Cluj-Napoca o noua editie a Marsului Biciclistilor Clujeni (a 42-a din seria “critical mass” inceputa ca serie lunara in toamna anului 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998).

Sunt bineveniti toti clujenii care au bicicleta. Intalnirea participantilor va fi, ca de obicei, in parcul I.L.Caragiale, langa Palatul Telefoanelor, cu acces din str. Baritiu), incepand cu ora 14:30. Startul efectiv al marsului va fi la ora 15:00.

Actiunea are rolul principal de a transmite autoritatilor, publicului si presei un semnal in directia mobilitatii urbane durabile, care nu poate fi conceputa intr-un oras modern fara o puternica promovare a utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de transport (alaturi de transportul in comun si mersul pe jos), ca altrenativa la deplasarea automobilistica.
Dincolo de acest scop militant este desigur si o ocazie de intalnire, cunoastere si pedalare in comun a biciclistilor clujeni.

Participantii vor fi inzestrati cu pancarte fixate pe biciclete, prin care vor transmite publicului mesajele lor pro-biciclistice si revendicarile.

Traseul propus pentru mars este: Parcul I.L.Caragiale, Emil Isac, Calea Motilor, George Cosbuc, Aleea Stadion, Str. Uzinei Electrice, Pista biciclisti malul Somesului, Pasarela peste Somes, Bd 1 Decembrie 1918, Str. Miraslau, Str. Fantanele, Str. Alexandru Vlahuta, Str. Octavian Goga, Str. Mamaia, Str. Dragalina, Regele Ferdinand, Parcul I.L.Caragiale.

Dupa mars, participantii vor fi invitati in Gambrinus Pub pentru socializare.

Detalii despre actiunea de sambata si despre editiile precedente ale marsului biciclistilor clujeni pot fi gasite si pe site-ul www.reactieinlant.ro , pe www.ccn.ro si pe site-ul aferent listei publice de discutii clujbike@yahoogroups.com.

Demersurile se inscriu si in campania “Velorutia Romana” derulata la Cluj de CCN ca partener local al Asociatiei “Bate Saua” Bucuresti, sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR) si cu sprijinul GEF-SGP.

GÉZA GRÖLLER
coordonator actiune – tel. 0755-771079

RADU MITITEAN
director executiv – tel. 0744-576836

One reply on “Editia februarie 2011 a MARSULUI BICICLISTILOR CLUJENI”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.