Categories
General

Vrem piste libere pentru biciclisti

Toti biciclistii suntem exasperati de soferii care-si parcheaza ilegal masinile pe pistele pentru biciclisti. Conform legislatiei, acesti soferi pot fi sanctionati prin amenda, blocarea rotii sau ridicarea masinii.

Fiind mai mobili, cei care circulam cu bicicleta prin oras (si nu numai!), am putea sa dam o mana de ajutor Politiei Comunitare si sa anuntam dispeceratul Primariei ori de cate ori observam o masina pe o pista pentru biciclisti, fie ca este parcata acolo in intregime, doar pe jumatate sau pe sfert.

Telefonul dispeceratului de la Primarie, responsabil cu sanctionarea soferilor care au parcat neregulamentar este 0264 598 784 Uneori s-ar putea sa existe distante mai mari de timp intre apelul nostru si momentul sosirii Politiei Comunitare la locul faptei. Dar apelurile noastre sustinute pot arata Primariei, in mod indirect, si faptul ca exista o comunitate mare de biciclisti clujeni, interesata si implicata in respectarea spatiului destinat circulatiei cu bicicleta.

Andrei Cosmovici

P.S. Cateva articole relevante cu postul de mai sus:

Pistele biciclistilor, parcari pentru soferii lenesi – CityNews.ro

Primim de la cititori – Clon.ro

8 replies on “Vrem piste libere pentru biciclisti”

E si asta o varianta, si Andrei Cosmovici a facut niste autocolante pentru cei care sunt parcati pe pista, si la ultimul mars s-au dat toate. Oricum, merita sa dai un telefon, chiar daca nu vin sa ridice masina, vor fi constienti ca exista o problema in oras daca vor fi bombardati zilnic cu telefoane din partea biciclistilor.

Cei care ati mai fost prin vest stiti cam ce fel de civilizatie e peaici.Aici nu cred ca ar indrazni nimeni sa parcheze pe pistele de biciclete pentru ca sunt atat de intens circulate incat n.ar apuca sa se dea jos din masina ca s-ar si strange cativa biciclisti in jur.
Va salut din Germania.

Pistele de biciclete nu au fost facute sa fie utilizate de biciclisti, ci fiindca asa a cerut cineva de sus (UE poate?). Asa ca, daca s-au facut acolo unde se parcau masinile pana acum, pistele vor ramane parcari in continuare, ca si trotuarele din Manastur. Banii din care s-au trasat pistele puteau fi folositi mai eficient facand cateve parcari in plus. 😀

Ce bine sta in statistici ca avem n km de piste de biciclete. Ne putem mandri in fata UE cu ele. Ei oricum nu stiu ca toate sunt impracticabile.

=))) Azi erau parcate 10 masini pe pista de biciclisti de pe strada Uzinei Electrice, cea care da in Garibaldi. Nu am avut telefon la mine si nici ap de fotografiat, dar acolo zilnic ii asa.

pai daca e zilnic asa, ia-ti maine telefonul la tine si cand esti prin zona suna-i pe cei de la Politia Primariei. Eu ii sun zilnic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.