Categories
General

Un alt fel de protest

Fiţi alături de tinerii care vor ocupa arterele din centrul Clujului cu “vehicule cu autotalpă”, fluturaşi, bannere, fluiere, trompete, personalităţi locale şi niţel entuziasm, miercuri, 1 aprilie, de la ora 12.00, în faţa catedralei Sfântul Mihail din Cluj!

„Nu te lăsa păcălit de combustibilii fosili”

Maşinile aglomerează oraşul din ce în ce mai tare, nu fac altceva decât să polueze aerul, iar când sunt parcate ocupă adesea spaţiul pietonilor. Mai mult, ştim cu toţii cât de periculoase pot deveni maşinile atunci când sunt în trafic: în fiecare an mor peste 2.000 de români în accidente de maşină. Automobilele devin tot mai mari şi mai grele, însă numărul persoanelor transportate cu ele scade, ceea ce e absurd şi stupid!

Maşinile consumă carburant – foarte mult carburant, o resursă naturală care se scumpeşte pe zi ce trece şi care, să nu uităm, nu este inepuizabilă. În deceniul următor, ne vom confrunta cu creşteri de preţ ale carburanţilor fără precedent. Ar fi timpul să luptăm pentru mijloace de transport mai sănătoase şi durabile!

Nici noi, nici planeta nu suntem în masură să facem faţă mai multor automobile.

Ce e de făcut?

Opreşte(-te) – Gândeşte – Schimbă

Foloseşte mijloacele de transport în comun, mergi cu bicicleta, pe jos sau dansează – orice e mai bine decât folosirea maşinii.

Sănătatea ta şi mediul înconjurător îţi vor mulţumi!

Detalii (în germană) despre protestul împotriva carburanţilor care s-a ţinut în diverse locaţii de pe mapamond şi poze găsiţi în ataş!

Vă aşteptăm!

Adi Dohotaru.

4 replies on “Un alt fel de protest”

Asa ca idee ti cumva cat petrol consuma masinile???

30% ……

sti unde e restul????

cauta si afla si pe urma vezi daca masinile sunt o problema sau petrolul se duce in alte industrii cum ar fi farmaceutica , plastic, ebonita, etc…. etc…….

Draga Adi, iainte de a fi edita acest pamflet, ar fi trebui sa iti faci temele. O scurta documentare nu ar fi stricat
NU exista scaun episcopal catolic in Cluj, deci nu este o catedrala, biserica din Matei Corvin!!!

Buna tutoror…

ca biciclista si participanta a acestui protest de la primul ceai din seara cand s-a nascut idea pana “plimbaea cu autotalpa” vreau sa va spun ca chiar daca Adi va asteptat cu drag aici pe site si in alte infomatii trimise , initiativa si o parte importanta a energiei creative este meritul unui grup de studenti erasmus (David, Mathias…) si alti localnici … s-a realizat ceva ce unii au avut ocazia sa cunoasca de acasa: este posibil ca voea, parea, initiativa fiecaruia sa primeasca spatiu public. este un sentiment bun, si lut cu seriozitate de noi…. sper ca astfel de miscari vor trezii mai multa curiozitate si dorinta de a participare decat reactti lingvistice sau informatice care ne corecteaza. oricum sunt si ele importante … Limba corecta a fie o cheie pentru a face, crea in tara! …

motivata, Szende

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.