Categories
General

I N V I T A T I E la proiectia foto BIKE ROMANIA TOUR 2012

I N V I T A T I E
la proiectia foto
BIKE ROMANIA TOUR 2012
O expeditie cicloturistica a CCN in muntii Parang, Capatanii si Buila-Vanturarita

Clubul de Cicloturism “NAPOCA” (CCN) invita publicul clujean JOI 25 octombrie 2012, de la ora 20:00, la biblioteca “Heltai” (str. Clinicilor nr.18) la o PROIECTIE DE IMAGINI pe tema expeditiei ” BIKE ROMANIA TOUR 2012″. Intrarea este libera.

Va fi o ilustrare fotografica a unei ture de cicloturism montan de o saptamana prin muntii Parang, Capatanii si Buila-Vanturarita ce a insumat sute de kilometri de drumuri forestiere, pastorale si de caruta de pe versantii sudici ai Carpatilor Meridionali, cu peste 5000 de metri diferenta de nivel in urcus.

Participantii si participantele au putut admira de pe biciclete si fixa fotografic frumoase peisaje naturale incluzand Parcul National Buila-Vanturarita, Cheile Gilortului, Cheile Bistritei, Cheile Costesti, Cheile Oltetului si Cheile Galbenului, pesterile Polovragi, Muierii si Ursilor de la Bistrita, portiuni din creasta principala a masivelor montane Parang si Capatanii si drumuri pe la poalele stancariilor Builei.

De asemenea, nu au lipsit atractiile turistice culturale si alte creatii umane, cum sunt atelierele de ceramica de la Horezu, Transalpina, statiunile turistice Ranca, Romani, Baile Olanesti si Calimanesti, manastirile Polovragi, Hurezi, Bistrita, Papusa, Pahomie, Patrunsa, Iezer si Frasinei..

Pe langa aceste frumuseti si valori vor fi insa reflectate si aspecte ce afecteaza negativ mediul si turismul, cum este de exemplu iresponsabila cariera de piatra Arnota, ce prin amplasare si extindere a afectat grav pesiagistic si nu numai Cheile Costesti si manastrirea Arnota, ctitorie brancoveneasca si valoros monument istoric, ci si tot superbul cadru natural din zona manastirii Bistrita. Nu trec neobservate nici haosul urbanistic si arhitectonic din statiunea Ranca si exploatarile forestiere abuzive din multe zone.

* * *

La finalul proiectiei, cei interesati au oportunitatea de a se inscrie ca membri aderenti in Clubul de Ciclotruism “Napoca” – o asociatie turistica, sportiva, civica si ecologista clujeana care militeaza de peste 20 ani pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii.

Va asteptam!

Radu Mititean
director executiv CCN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.