Categories
In presa

Despre accidentul de langa Polus

Ieri am citit despre un accident in care a fost implicat si un biciclist, iar acesta a decedat. Accidentul a avut loc in zona pasarelei de acces spre Polus iar din comunicatul emis de politie reiese faptul ca biciclistul a incercat sa schimbe banda fara sa se asigure astfel ca o masina care circula in zona respectiva l-a lovit si astfel biciclistul a decedat.

Articolul poate fi gasiti pe stiridecluj.ro

Eu unul nu cred ca in acea zona un biciclist in deplinatatea facultatilor mintale ar fi schimbat banda fara sa se asigure. Nu exista asa ceva!!!! Sunt biciclist de multi ani, si cunosc o multime de biciclisti si din ce stiu va spun sigur ca omul s-ar fi asigurat daca ar fi intentionat sa schimbe banda de mers si sa urce pe pasarela.

Sunt si sofer si va pot spune cum se circula in zona respectiva, din punctul de vedere al unui sofer:

Cand un autobus, sau o masina care merge mai incet pentru a intra pe pasarela catre Polus, schimba banda de mers de pe 1 pe 2 si vin baietii grabiti din spate, nu ezita sa schimbe in viteza banda de pe 2 pe 1 fara sa se asigure foarte bine inainte de manevra sau sa faca slalom printre masinile care circula regulamentar. Asa te poti trezi cu un biciclist in fata ta pe care nu l-ai vazut inainte de a face manevra asta la 80km/h, si la care nu te asteptai, deoarece tu erai in viteza pe banda a 2-a. La fel, din punctul de vedere al biciclistului, te poti asigura, vezi ca vine un autobus sau o alta masina din spate care semnalizeaza schimbarea directiei si incerci sa intrii si tu pe banda 1, ca mai apoi sa ajungi pe 2 si sa intrii pe pasarela pentru a ajunge la Polus, dar intre timp un baietas grabit poate sari de pe banda 2 pe banda 1, si sa te suprinda pe mijlocul benzii la 80 km/h.

NU STIU CUM S-A INTAMPLAT exact accidentul, eu am oferit niste explicatii plauzibile din punctul meu de vedere.

Exista niste camere de supraveghere in zona si voi cere filmele inregistrate, pentru a vedea exact cum s-a intamplat accidentul.

Nu vreau sa spun ca biciclistul nu ar fi fost de vina, sau ca soferul a fost de vina. Din experienta mea pe 2 roti, cat si pe 4 roti v-am spus care ar fi fost din punctul meu de vedere cauzele accidentului. Acolo se circula cu o viteza foarte mare (DESI E LIMITA DE 50 km/h si Politia Rutiera nu ia masurile necesare pentru stoparea vitezomanilor, si nici Primaria nu se agita prea tare din cate vad) si nu e deloc sigura pentru biciclisti acea zona.

Ma intreb, oare daca ar fi existat o pista pentru biciclisti, separata de soseaua intens circulata, cati biciclisti ar fi murit? (nu e primul biciclist omorat in acea zona) Daca ar fi existat o alternativa pentru biciclisti de a ajunge la un centru comercial important pentru locuitorii din acea parte a orasului, s-ar mai fi intamplat astfel de nenorociri?

Un biciclist mort e o pata foarte mare si urata pe obrazul oricarei autoritati locale, atata vreme cat autoritatile locale raspund pentru infrastructura pusa la dispozitie celor care circula in oras. Daca ar fi existat o pista pentru biciclisti care sa lege Polus Center de oras astfel incat sa nu se intersecteze cu un drum foarte periculos nu cred ca astfel de evenimente tragice ar mai fi avut loc.

Sunt profund dezamagit de ce s-a intamplat. Condoleante familiei biciclistului.

Ma gandesc ca am fi putut fi in locul lui oricare dintre noi. Foarte mare atentie cum circulati pe bicicleta, pentru ca se pot intampla nenorociri!!!!

2 replies on “Despre accidentul de langa Polus”

Am vrut odată să intru la Polus pe pod odată dar nu ai cum, că vin maşinile cu viteză. Am o prietenă cu scuter şi are şi ea aceeeaşi problemă. Nu prea ai cum să intri la Polus cu bicicletă, scuter sau vehicul cu care nu poţi depăşi uşor 50 km/h pe loc drept pentru că vin ăia din spate şi te împing. Pistă pentru biciclişti poate exisat doar pe stânga cum mergi spre Floreşti. Altfel trebuie pasaj.

Cred ca cel mai sigur lucru daca vrei sa ajungi nevatamat si in viata la Polus este sa te duci pe partea stinga spre Floresti,pe trotuar,unde circuli in siguranta,circuli mai incet,circuli mai prudent dar ajungi la destinatie,mergi incet si ajungi mai departe,Polus te asteapta :-)…oricum,nu fuge de tine…nu fugi,pentru a vizita Polus nu merita sa-ti risti viata,ajungi cu 10 minute mai tarziu…dar ajungi.Am fost si eu pe podul respectiv de la Polus,am urcat si eu pe acolo cu bicicleta,stiu ce inseamna sa mergi pe acolo cu bicicleta…dar a trebuit sa opresc in afara soselei,sa fiu foarte prudent,atent,cu rabdare sa las toate masinile sa treaca…sa caut o gaura sa pot schimba banda…si viteza tata!!pentru ca o secunda si imediat a aparut o masina…merg ca nebunii multi soferi-toata stima pentru exceptii-,deci concluzia:nu merita sa-ti risti viata in locuri unde nu ai ce cauta…mai bine dute pe trotuar la Polus,ajungi sigur.Cu bicicleta trebuie sa te asiguri de 1000 de ori/secunda inainte sa faci o manevra si multe altele,dar nu vreau sa fac aici pe desteptu,dar stiu depre ce vorbesc,am fost si eu in multe locuri…deci sa circulam cu foarte mare prudenta prieteni biciclisti,viata este mai importanta decit o secunda de neatentie…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.