Categories
General

Sondaj

Vreau sa va intreb cati dintre voi ati dori un stegulet de pus in partea din spate a bicicletei, ca si cel din imagine (exista mai multe modele, le voi posta aici de indata ce voi avea poze cu fiecare model in parte):

stegulet bicicleta

fanion bicicleta

Pe acest stegulet vom lipi autocolante rezistente la intemperii, si ne vom expune mesajul nostru catre cei care nu stiu despre ce e vorba la marsurile cu biciclisti, astfel nu vom fi confundati cu un grup care face ceva concurs cu biciclete prin oras, ci oamenii vor putea citi pe acele stegulete despre ce e vorba.

Cati dintre voi ati fi dispusi sa purtati aceste stegulete prin oras si in afara marsurilor?

Va rog sa lasati comentarii mai jos.

25 replies on “Sondaj”

Este o idee buna. Cum intram in posesia steguletelor si cat costa?
O sa se imparta weekend-ul viitor inaintea marsului?

Si eu doresc unul.Si in ture e foarte folositor, sa ne vada mai bine. Iar pt. mars mi se pare o idee foarte buna si sunt intru totul de acord cu bandy, le prindem noi cumva, cu soricei, banda izolatoare. Sper sa avem deja la marsul acesta 🙂

Clar, intradevar ar avea un efect mai bun! Merita pus un stegulet. Si chiar la fiecare mars, cate un mesaj diferit, in functie de situatie! V-am salutat!

magazinul meu de biciclete e pe albini 103
va sprijin cu placere si va promovez
steguletele sunt o super idee
poate ne faceti o vizita desi suntem mici

Salut,

e o idee super tare! Imi plac cele mari si cu text mare si clar – se pot citi usor de la distanta, chiar daca bicicleta e in miscare!

Irina
steleverzi

eu as fi dispus sa am un stegulet in spate…chiar nu m-ar deranja deloc…o sa il leg cumva de bicicleta,improvizez eu ceva…oricum buna idee;)daca la marsul de sambata se vor imparti imi voi lua si eu unul:D

super !!!
si eu vreau sa port unul la mars 🙂 dc aveti (m-am gandit sa-mi confectionez dar nu am gasit varianta de a pune in practica, inca)
buna propunerea 😉

Despre fanioanele din imagini, fiind vorba de poze facute de mine si de ideea CCN lansata de peste un an de a face asa ceva pt marsurile biciclistilor clujeni, dar care nu s-a materializat inca din lipsa de resurse, pe scurt cateva explicatii tehnice, in comentarii succesive:

1.Fanionul din fotografii este o varianta cam improvizata si foarte ieftina, transparenta materialului din “steag” e compensata in buna masura prin faptul ca e pus dublu, deci se vede din fiecare parte textul dorit, iar scrisul fusese facut artizanal, de mana, cu markerul… Dar da o idee cam ce ar fi necesar… A fost functional in toate privintele, pentru ca l-am studiat si utilizat si eu personal la Madrid acum cativa ani… Si am vazut in diverse tari variante usor diferite ca material si dimensiuni, facute mai “profesionist” dar pe acelasi stil.

2. tija/catargul/lancea fanionului trebuie sa fie din material semirigid (incat sa nu devieze cu peste 20-30 grade de la verticala in caz de franare brusca, schimbare de directie etc.), suficient de rezistent pentru a nu se rupe sau deforma plastic, usor, accesibil ca pret, de lungime 2,50-2,75 metri. Pot intra in discutie multe materiale – fibra de sticla, fibra de carbon, duraluminiu, diverse tipuri de mase plastice, lemn etc. Ca sa fie un raport bun masa / rezistenta la indoire ar trebui sa fie tip teava (sectiune rotunda sau patrata) sau cornier, nu material “plin”.

3. steagul/drapelul poate fi si material textil subtire, matasos ( ca in imagine), dar mult mai bine unul opac, lucios, tip folie groasa de polietilena sau PVC sau altceva, cum e poliplanul subtire folosit la unele bannere… Varianta cu material opac permita sa scrii ambele fete si nu se ingreuneaza lizibilitatea din cauza transparentei, iar daca e lucios poti aplica textul prin litere de autocolant plotat, iar sigle etc. aplici ca autocolant, si se poate oricand relativ inlocui / modifica… Desigur pot fi si alte tehnologii care sa asigure un rezultat asemanator si sa fie accesibile ca si cost… (nu cum e serigrafia, care in acest caz ar duce la un cost enorm…). Dimensiunea steagului ar trebuie sa fie de 20-25 cm latime si 75-100 cm lungime.

4. ca si culori, ar trebui sa fie negru pe fond galben-viu

5. ca tip de font si dimensiuni de litere, trebuie aleasa varianta care sa asigure lizibilitate maxima. Ar fi vorba de text de maxim 35 caractere cu spatii), cum sunt sloganele date ca exemplu in ANEXA 1.

6. steagul trebuie plasat in partea superioara a tijei, astfel incat fixat pe bicicleta sa nu coboare cu partea inferioara sub inaltimea de 120-130 cm de la sol, pentru ca in caz contrar devine putin vizibil de pe trotuar ( de la distanta, fiind obturat de autoturisme.

7. fixarea steagului de tija se poate face de exemplu tivind o latura incat sa devina tubulara, deschisa la un capat, in care sa se introduca extremitatea de sus a tijei. Astfel se si poate scoate usor pentru a fi spalat / curatat sau modificat textul etc. si sta in mod gravitational, nefiind necesara alta fixare. Daca se tiveste si latura superioara scurta se poate introduce in ea si acea sarma in forma de “L” care sa tine steagul intins si in stationare…

8. fixarea tijei pe bicicleta se poate face improvizat foarte rapid si suficient de solid, in multe feluri, daca fanionul este foarte usor, de exemplu cu bride, snur/chinga/cordon elastic, sarma, banda adeziva etc.
Daca insa se va merge din motive de cost sau de disponibilitate a materialelor pe o tija rigida groasa si / sau grea, atunci ar fi nevoie de un sistem special de prindere ( in genul celui artizanal folosit la bicicleta din prima fotografie)

9. o imbunatatire poate fi adaugarea in varf a unei intarituri orizontale, care ar tine steagul relativ intins si deci textul lizibil si cand bicicleta stationeaza. Poate fi de exemplu o sarma oteloasa mai groasa indoita in forma de “L” si introdusa cu un capat in orificiul superior ar tubului/tevii folosite ca si catarg al fanionului.

Radu Mititean
director executiv CCN

NOTA:
Textul din seria de postari anterioare este extras dintr-un memoriu scris pentru a solicita oferte de pret de la firme de publicitate care ar putea produce fanioanele…

Texte posibile pentru slogane pe fanioane

1. PARCARI PT BICICLETE
2. DREPTURI PT BICICLISTI
3. PISTE PT BICICLETE
4. BICICLETA NU POLUEAZA
5. BICICLETA NU FACE ZGOMOT
6. BICICLETA OCUPA LOC PUTIN
7. BICICLETA E RAPIDA IN ORAS
8. BICICLETA E SANATOASA
9. BICICLETE IN LOC DE MASINI
10. CU BICICLETA LA SERVICI
11. CU BICICLETA LA SCOALA
12. SIGURANTA PT BICICLISTI
13. PREA MULT FURT DE BICICLETE
14. SI BICICLISTII AU DREPTURI
15. RESPECTATI BICICLISTII
16. JOS INTERDICTIILE PT BICICLETE
17. INFRASTRUCTURI PT BICICLETE
18. BICICLETA = O MASINA MAI PUTIN
19. BICICLETA = LIBERTATE
20. BICICLISTI, UNITI-VA
21. BICICLETA VEHICUL ECOLOGIC
22. BICICLETA COMBATE SEDENTARISMUL
23. BICICLETA NU SCHIMBA CLIMA
24. SUNTEM SATUI DE PROMISIUNI
25. VENITI CU NOI
26. MASINILE SUFOCA ORASUL
27. NE PASA DE ORASUL NOSTRU
28. SI NOI SUNTEM CETATENI
29. SI NOI PLATIM IMPOZITE
30. SI NOI AVEM DREPTURI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.