Categories
General

Traseul pentru marsul biciclistilor de Sambata 27.06.2009

Traseul propus pentru mars este:

Parcul I.L. Caragiale, Ferdinand, Pta. M. Viteazul, Str. Cuza Voda, pista pentru biciclete de pe Bd. 21 Decembrie 1989, pista pentru biciclete Pta. Unirii, pista pentru biciclete Bd. Eroilor, Pta. Stefan cel Mare, Pta. Cipariu, Bd. N. Titulescu, Str. Bistritei, Str. Venus, Str. Progresului, Calea Dorobantilor, sens giratoriu Pta. Marasti, Str. Fabricii, Str. Bucuresti, Str. Traian, Str. Caii ferate, Str. Horea, Str. Ferdinand, Parcul I.L. Caragiale.

Ne intalnim la 16:30 iar la 17:00 pornim in tura. Sper ca de data aceasta vremea sa tina cu biciclistii.

Nu ar strica sa va anuntati si prietenii sa participe la mars 🙂

Daca ati citit cu atentie traseul, veti vedea ca a mai aparut o bucata de pista pentru biciclisti in Pta. Unirii, care leaga capetele de pista de pe Eroilor si 21 Decembrie 1989. Asteptam cu nerabdare si restul bucatelelor, care mai apoi sa fie unite intre ele, incetul cu incetul!

3 replies on “Traseul pentru marsul biciclistilor de Sambata 27.06.2009”

Ref. ASA_ZISA NOUA BUCATA DE PISTA din p-ta Uniri:
Mda… cica Primaria a mai facut o bucata de “pista” ptr biciclete…. Pai aia nu poate fi numita pista nici cat cea de pe Bd. 21 Decembrie, e mai mult o rigola, o fasie intre bordura si carosabil de nici 1 metru latime, fara nici un spatiu de siguranta…. Mai mult o palma la adresa biciclistilor si a bunului simt… Ar fi culmea sa o mai si semhalizeez astia ca pista pt biciclete… Ca sa nu mai vorbim de faptul cum au marcat -o, cu o linie continua (inclusiv la racordurile / intersectiile spre bd. Eroilor si spre D1Dec), care conform legislatie rutiere nu ai voie sa o incalci, deci nu poti sa te incadrezi corect pentru a o lua la stanga spre str. Memorandumului, de exemplu…
Radu Mititean / CCN

De-a lungul timpului am urmarit cu mare interes demersurile CCN pentru amenajarea unor piste ptr biciclete in Cluj. Am fost foarte impresionata de documentarea serioasa si perseverenta oamenilor care se ocupa de acest fapt. Ceea ce autoritatile locale numesc o noua pista este o gluma proasta si un raspuns foarte neserios si superficial la demersurile CCN. In orice caz se pare ca autoritatile Clujului european chiar nu inteleg ca pistele ptr biciclete reprezinta o necesitate, ca e absolut necesar sa se creeze aceste piste, altfel orasul asta se va sufoca….Eu nu pot sa fiu prea entuziasmata de noua pista ptr biciclete ca nu seamana cu nimic din ce am vazut prin alte tari unde, in orase, exista zeci de km de piste de biciclete si unde inclusiv inaltii functionari ai statului merg la lucru pe bicicleta.

Eu facut si ei repede repede ca sa fie facut, tipic romaneste. Tocmai m-am intors din Paris. La trecerile de pietoni din intersectii mari pista de biciclete iese pe strada, nu ca si la noi pe Eroilor unde da fix in locul in care asteapta pietonii la semafor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.