Categories
General

Cum a fost a 17-a editie Critical Mass?

Date fiind conditiile nefavorabile mersului pe bicicleta, azi am fost placut surprins cand am numarat aproape 50 de participanti la prima editie Critical Mass din 2009.

Cei de la Citynews au fost prezenti si au luat niste interviuri.

Interesant e faptul ca dupa mars, unul dintre candidatii la postul de Primar a venit in Skate Park si ne-a intrebat care sunt dorintele noastre si a stat si ne-a ascultat sugestiile si parerile. Sper sa nu fie DOAR o strategie politica de a atrage cateva voturi, ci sa fie un interes sincer pentru propunerile noastre de a transforma Clujul intr-un adevarat oras European (cel putin din punctul de vedere al biciclistilor).

Dupa mars o parte dintre participanti s-au indreptat catre Bulgakov unde am baut un ceai fierbinte si am discutat despre ce se poate imbunatati la marsuri, si cum sa crestem vizibilitatea actiunii noastre.

Astfel am decis ca in 28 Februarie 2009 sa fie o editie speciala a Critical Mass, unde cei prezenti (sau macar o mica parte din ei) sa vina imbracati ca si la un carnaval, cu o costumatie iesita din rutina de zi cu zi 🙂 Preconizez ca va fi o editie unde multi se vor distra copios pe seama celor imbracati caraghios.

Astept parerile voastre referitoare la ideea cu costumatiile.

P.S. Astept si pozele facute azi, sa le pot uploada pe site.

9 replies on “Cum a fost a 17-a editie Critical Mass?”

A fost ok. Cam mizerabila asa, si cam uda, dar asa a fost vremea.

Nu am adus aparatul foto, pentru ca am stiut ca nu e destul de “cald” ca sa pot conduce cu o mana in timp ce fac poze. Dar poate vedem de la altii, cu toate ca nu am prea vazut lume cu aparate foto care sa si faca poze.

din pacate eram la volan la ora marsului ! sper sa am costum pentru februarie. eu ash propune si multe fluiere

Eu nu am fost ca mi-a taiat cheful vremea, anul trecut am mai fost pe ploaie, de data asta nu a tinut… Legat de costumatie – sigur, OK!, legat de tema ‘bal mascat’ – ce sa zic, daca as fi fost la Bulgakov sa-mi exprim punctul de vedere, as putea comenta, asa mai bine nu 🙁 Care candidat la Primarie s-a interesat de sanatatea voastra?

Azi mi-am luat o masca (modelul care-i folosit de dentisti), sa nu mai inhalez atat praf. Poate fi o idee sa purtam una fiecare la un mars. Dar odata as testa, daca chiar retine praful si mirosul.
Ideea nu se potriveste cu “bal mascat”, contrazice ideea de masti diferite. Nu-i bine sa fim cu totii la fel. Hm?
Dar la o editie viitoare… – ar putea fi o replica la “nu merita bicicleta pt ca inhalezi fum, si iti face mai mult rau cat castigi prin miscare.”
Sa nu ma bagati in seama daca zic prostii – oricum lipsesc de la majoritatea marsurilor, deci nu pot sa-mi asum nimic din organizare.

Corectare: masca aia nu e o idee geniala daca ai ochelari. Mi s-au aburit destul de repede. Mai vedem (vara poate e altfel, a zis si un ministru…).

M-am expirmat gresit cand am scris Bal Mascat, si multi au inteles ca ar fi vorba despre o masca aplicata pe fata. Ideea era de cosutmatii speciale ca si la un carnaval. Batman, Superman, Bikeman, clowni… la asa ceva ne-am gandit.

Februarie, rominie, bicicleta, traditie a carnavalului, de ce sa nu fim curiosi cum o sa iasa? cum o sarbatoare ca nunta si alte traditii pot fii parte din trafic , si sunt prezente pe strada, si noi haideti sa ne bucuram de carnaval … deci oricum nu petrecem multa vreme impreuna, sa facem ca drumul nostru din orasul nostru sa ne faca placere. Asa!

oh, acum nu am timp pt. maritat, dar chiar mi s-a facut pofta sa am un “velowedding” … o bitanunta… si voi toti in urma sunati cu cliopotele de la bita, si flori, si fericire

Da , a fost fain, mi-a placut, poate asa pe ploaie a fost chiar si mai interesant…nu ne-am stropit, stati linistiti… Din partea Primariei nu am vazut sa fi venit vreo masina, cam slaba sustinerea din partea oficialitatilor… Daca o data se merge cu girofarul, ca e ceva organizat, asa ar trebui sa faca de fiecare data, nu-i asa? Ca noi tot MARS facem, dar ei tot schimba tactica…..vin/nu vin……sau nici ei nu stiu cum sa-si faca treaba??????????
Ciclismul e o pasiune, un stil de viata GREEN. Eu o fac si de nevoie si de placere. Am multi prieteni ciclisti si sunt mandru de ei. Cred ca facem un lucru bun, folositor. Si cu un pic de sprijin “adevarat” de la autoritati am putea intra in randul oraselor CIVILIZATE, EUROPENE. Cine s-a dat cu bicicleta prin BUDAPESTA stie cum e…
In 28 februarie sa vina toti care au aflat de MARS, spuneti si la cei pe care ii cunoasteti, hadeti sa aratam CLUJULUI ca exista omuleti verzi aici, ca vrem un oras mai curat si piste pentru biciclete, un stil de viata mai sanatos…..SI SA FIE PREZENTI SI PROPRIETARII MAGAZINELOR DE BICICLETE, ca doar ei ne vand vehicolele…dar nu le pasa de noi? Ei nu se dau?????? Numai vand? Haideti, oameni buni 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.