Categories
General

Votare

Am facut un Poll, pentru a vedea care este dorinta celor care participa la marsuri.

Pe prima pagina puteti vota ziua in care doriti sa aiba loc Marsul Biciclistilor (Vineri sau Sambata).

Aici puteti lasa comentarii in legatura cu votul.

11 replies on “Votare”

Tinand cont de faptul ca la sfarsit de saptamana multi pleaca din Cluj, este bine sa se organizeze vinerea acest tur al biciclistilor. Dar apare ca problema traficul. Vinerea dupa-amiza traficul se blocheaza. De exemplu, vinerea Calea Floresti este blocata in sensul de mers spre com. Floresti chiar imediat dupa Statia Campului, inainte de pod ( iti trebuie peste o ora sa parcurgi distanta dintre statia Campului si urmatoarea statie de la Bila ). Sambata nu sunt aceste probleme de circulatie !

Elena Muste

Poti face cateva editii vineri, insa ai sa vezi ca nu vor veni atatia oameni (eu sunt convins de asta). Inafara de problemele legate de trafic, multi dintre noi lucreaza si vom ajunge in timp util la CM, asta nemaipunand la socoteala faptul ca atunci cand vii obosit de la lucru nu prea mai ai niciun chef sa faci inconjorul orasului. Pana la urma ideea este sa vina cat mai multi oameni.

eu zic sa fie provizoriu vineri si tragem o concluzie
dar deja multa lume stie ca e sambata si femeile din fabrica de la mine stiu de sambata biciclistilor,

Deocamdata sunt foarte stranse rezultatele, diferenta de 1 vot dupa 39 de voturi 🙂

Multi spun ca Vineri ar fi mai ok pentru ca e lume in oras, are cine sa vina, iese de la job si vine la mars, sau se invoiesc o ora sau doua de la scarbici o data pe luna pentru mars si participa, sau vin si cei care in weekenduri sunt plecati din oras. Vineri e mai mult trafic, deci va fi mai interesant de obtinut aprobare pentru ora 17:00. Vineri e si ziua traditionala a CM din alte parti.

Sambata e mai linistit orasul, dar sunt multi care nu-s prin zona.
Sambata e si singura zi libera a ziaristilor.

Eu militez pentru vinerea de la inceput. Cred si eu, ca cei care sunt potentiali participant la mars la ora 17 nu mai lucreaza vinerea. Iar cat priveste traficul sunt de parere ca unul dintre scopurile CM este atragerea atentiei soferilor asupra prezentei biciclistilor pe carosabil. Iar pentru asta e nevoie sa ne intalnim cu soferii, si mai putin cu bunici iesite la plimbarea de sambata…. Aprobare bineinteles nu vom primi, asa cum nu primeste CM-ul nicaieri nici in occident. Dar din fericire nici nu avem nevoie de asa ceva, asa cum nici miile de masini nu au ca sa se adune zilnic si sa ocupe orasul 🙂

Totusi, parca e mai bine sambata. E mai lejer orasul. Poate impactul printre soferi nu e atat de mare, dar e mai placut si pentru biciclisti. Ca o plimbare de sambata/duminica seara pe corso.
In plus, exista deja traditia zilei de sambata.

PS Nu vi se pare ca in ultimele saptamani sunt mai multi ciclisti pe strazile Clujului, sau mi se pare mie?

Vedeti un excelent articol despre “bolnavi” ca noi.
http://blog.time4news.ro/ardealul-meu/?blog=9&title=sunt-ciclist-dar-ma-259-tratez&disp=single&more=1&c=1&tb=1&pb=1#c3618

vineri orasul e mult prea aglomerat… nu avem loc de masinile care mai mult ca sigur ca ne vor lovi (sau cel putin cresc sansele sa fim loviti de masni). totusi, daca e mai aglomeat vom fi mai observati. pe de alta parte, sambata mlta lume pleaca din oras, insa daca chiar vrei sa participi la mars, iti poti cu siguranta sacrifica o sambata dintr-o luna. Asadar, cum vineri abia se iese de la servici, optez pentru ziua de sambata.

si sa stii ca si mie mi se pare ca parca in ultima vreme a cresct numarul de biiclisti in oras… sau sa fie din cauza faptului c
a acum sunt mai atent la ei…?

Eu văd mai puţine maşini parcate pe pista de biciclete. Ceea ce e chiar bine. A fost o zi în care nu era niciuna pe toată pista de pe Eroilor. Un eveniment foarte rar, şi foarte important.

Legat de marş, sâmbăta ar fi cu mult mai acceaibil. pentru foarte multă lume. Plus că apare problema evidentă a traficului în ziua de vineri. Dacă nu avem poliţia să ne ajute, vom fi întinşi pe jumătate Clujul. La câte semafoare şi maşini sunt, dacă pornim 100 pers. de la capătul Memorandumului spre str. G. Coşbuc şi Parcul Mare, ultimii 10 încă sunt la primărie când intră primii în Parcul Mare. asta e cea mai mare problemă cu ziua de vineri.

Sunt pentru vineri:

– noi cerem piste pentru biciclisti, ca sa le putem folosi in primul rand in timpul saptamanii, pentru mersul la job sau la alte treburi. Asta cred ca este ideea principala, fiindca de aici se aduna cele mai multe noxe, de la folosirea peste saptamana a autoturismelor

– chiar daca vineri ar fi mai aglomerat, si poate ar dura mai mult sa facem regruparea dupa stopuri, am fi totusi mai vizibili si mai prezenti, atat pentru soferi, cat si pentru pietoni.

– nu cred ca ora si ziua ar fi un impediment. Putem opta pentru un traseu in general mai scurt, pentru a privilegia mesajul actiunii noastre. Cu o buna organizare, poate si ceva elemente vizuale (stegulete, mesaje scrise pe biciclete), un tur al centrului ar putea fi mai eficient decat un tur lung, prin toate cartierele, daca acest lucru sperie pe participanti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.