Categories
In presa

Parcare cu nervi … :)

Cei care stau in Manastur nu au destule locuri de parcare. Eu zic ca nici cei care stau in alte cartiere din Cluj nu o duc mai roz.

Oare cati dintre acesti oameni s-au gandit si la alte variante de deplasare in oras decat cea cu fundul tolanit in masina?

Ma gandesc ca n-ar fi rau sa facem niste fluturasi, pe care sa-i punem pe masini, si sa le scriem acolo cateva aspecte pozitive ale bicicletei. Dar ceva amuzant, de bun gust, care sa prinda la lume.

Imi si imaginez cum ar suna mesajul de pe un astfel de fluturas: “Cu nervii intinsi la maxim pentru ca nu gasesti loc de parcare? Suparat pentru ca stai prea mult la semafor? Trist pentru ca iar s-a scumpit benzina? Demoralizat pentru ca piesele pentru rabla sunt scumpe? Noi stim remediul problemelor tale: BICICLETA!!!”

Sau ceva asemanator 🙂

Ce parere aveti?

8 replies on “Parcare cu nervi … :)”

De acord si eu. Cobor in fiecare dimineata (pe bicicleta) strada Mehedinti si e incredibil cum pot fi ingramadite masinile acolo (sa nu mai zic ca de multe ori sunt parcate si cate 3 in paralel (pe strada).

ar trebui si ceva variante de fluturase cu un text mai scurt, mai usor de citit si cu mesaj mai usor de adus aminte cand te afli in situatia neplacuta corespunzatoare. ceva de genu:
“parcari pentru biciclete sunt pe gratis” “bicicleta nu creeaza ambuteiaje in trafic” sau ceva mai simplu spus, “cu bicicleta nu stai in aglomeratie”

Eu as face un topor pentru oglinzile celor care ocupa tot trotuarul de pe malul Somesului in fiecare dimineata, si pista de biciclete timp de 6 ore pe zi. Combinat cu masinile care circula la 20 cm de trotuar, nu mai exista variante de deplasare altele decat statul in coloana sau mers pe contrasens. Pentru pietoni e aceasi situatie.

Acuma, ideea e foarte buna, dar nu stiu cati dintre soferi vor gusta sau intelege un asemenea mesaj.
Stim povestile cu
“Vezi ca esti parcat peste pista de biciclete”
“Bine.”
Sau altele de genul. Oamenii nu prea inteleg ca masina e o incomodare mai mult decat un avantaj, si le va fi greu sa inteleaga.

Dar oricum, daca faceti ceva de genul, sustin si eu.

Din pacate iti trebuie masina chiar daca mergi la servici cu Ratuc-ul sau cu bicicleta. Deoarece majoritatea populatiei are masina, autobuzele circula mai rar in afara orasului. Asa ca daca vrei sa mergi in excursie iti trebuie masina, si masina asta tot in Manastur trebuie sa o tii, asa ca nu rezolvati nimic cu fluturasele. Suntem intr-un cerc vicios al masinilor.

Eu sunt agent comercial. Zi-mi si mie cum fac vizite la client cu bicicleta imbracat cu camasa si pantaloni de stofa, ud de transpiratie; in plus trebuie sa ajung si in Dej sau Aiud ca sa nu mai vorbim de faptul ca vine sezonul rece si cu precipitatiile cum facem? Masina tot trebuie parcata undeva chiar daca as merge prin cluj cu bicicleta

Probabil la fel cum o fac agentii comerciali din USA, bancherii din Olanda, sau afaceristii din Paris 🙂

http://farm4.static.flickr.com/3218/2403478167_d326300126.jpg

http://www.streetsblog.org/wp-content/uploads/2006/09a/man_suit_bike.jpg

http://farm1.static.flickr.com/84/267067600_2a550a9c3e.jpg

Tot pe bicicleta, tot la 4 ace, dar chestia cu transpiratia e un mit. Daca nu pedalezi ca un dement, nu transpiri (doar poate daca e vorba de o persoana mai voluminoasa, care transpira si cand urca scarile)

Si da, masina e necesara cand e nevoie sa va deplasati la Dej sau Aiud, adica in afara Clujului.

Si solutii pentru parcari exista, dar nu cred ca varianta cu parcatul pe trotuar, pe pistele pentru biciclisti e una dintre ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.