Categories
General

Inca un exemplu pentru Cluj-Napoca

In 2007 am postat pe reactieinlant un filmulet despre Portland – America’s most livable city. Atunci Sam Adams se ocupa de transportul in oras, si in special de noile piste pentru biciclete. Dupa 3 ani, Sam Adams e primarul Portland-ului si situatia biciclistilor din oras s-a imbunatatit:

On the Right Track from Mayor Sam Adams on Vimeo.

Aici: http://www.portlandonline.com/mayor/index.cfm?c=52503 gasiti mai multe detalii despre ce s-a prezentat in filmulet.

One reply on “Inca un exemplu pentru Cluj-Napoca”

Da, buna ideea. Pacat ca pe strada Horea spre gara nu se poate circula din cauza masinilor parcate pe “aleea de biciclete”, iar dinspre gara, din cauza pietonilor.In plus, ‘aleea’ e foarte slab vizibila (e dificil sa tragi 2 dungi pe trotuar si sa reziste pana in primavara).
In restul orasului, traficul pe bicicleta e perfect, cu mica lipsa (completa) a aleilor de biciclete. Deci soferii injura ciclistii, acestia injura soferii si pietonii, iar politistii cxare trebuie sa fluidizeze traficul (am citit pe undeva o lege), amendeaza biciclistii. Asta e. Vrei sa mergi cu bicicleta in Cluj? Invata sa levitezi! Asa poyti sa ajungi chiar si la primarie, sa te ajute institutia de resort…
P.S. vezi unde iti lasi bicicleta la primarie. Asta ca sa o gasesti cand iesi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.