Categories
Evenimente General

Impresii dupa intalnirea cu Primarul Clujului

Astazi, joi 11 noiembrie, la Scoala Radu Stanca (str. Zorilor 27) a avut loc intalnirea dintre Primarul Apostu si locuitorii cartierului Zorilor. Am participat la aceasta intalnire, unde am reusit sa strecor doua idei legate de biciclete. In primul rand, am propus ca Politia Comunitara sa utilizeze bicicletele, dupa modelul deja rodat al Politiei Comunitare din Occident. Avantajul evident l-ar constitui eficientizarea muncii, fara sa mai vorbim de exemplul dat prin utilizarea bicicletelor intr-o institutie publica. In al doilea rand, am sugerat creearea unei Comisii in interiorul Primariei -un om sau doi platiti de la buget-, care sa se ocupe exclusiv de probleme legate de biciclete. Rolul multiplu al acestei comisii ar putea fi:
– sa supravegheze problemele de pe teren
– sa incerce sa gaseasca finantari alternative pentru facilitati biciclistice
– sa constituie o referinta in materie legala, in tot ceea ce priveste utilizarea bicicletei pe drumuri publice
– sa constituie liantul sau generatorul intalnirilor dintre diversi actori sociali, pe tema dezvoltarii infrastructurii biciclistice.

Am avut impresia ca ideile prezentate au starnit un anumit interes. Evident, schimbarile nu se obtin printr-o prezentare de cateva minute, de aceea este nevoie de consecventa in sustinerea unei cauze. In ce priveste cele doua propuneri de mai sus, puteti avea un rol activ, intervenind pe toate caile pe langa Primarie. Puteti face sesizari, propuneri, petitii. Constructive. Vom reveni in curand cu un nou articol, care sa cuprinda toate modalitatile de exprimare pe care le aveti la dispozitie, ca sa intrati in legatura fie cu diverse departamente ale Primariei, fie cu Primarul insusi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.