Categories
General

Idiotenie? Incompetenta? Bataie de joc? Prostie? Toate la un loc?

Cand am vazut poza de aici: http://www.hotnews.ro/hotreporter-2010-07-7513085-pista-biciclisti-bucuresti.htm nu m-am mirat prea tare, ca deh, e in Bucuresti si acolo totu-i posibil, dar cand vad asa ceva in Clujul nostru, pe Dorobantilor, parca te ia cu greata fata de tot ce inseamna autoritate locala:

RUSINE pentru cei care au lasat sa fie posibil asa ceva!

P.S. Dupa ce am adunat cateva mii de semnaturi de la cetateni din oras, cum ca nu vrem piste pe trotuare – din motive de siguranta atat pentru pietoni cat si pentru biciclisti, era greu sa mute parcarea de la masini cu jumate de metru mai la stanga si sa traseze acolo o linie alba, cum au facut de la Republicii si pana la Universitatii pe str. A. Iancu?

Ma intreb, de ce trebuie sa perseveram in prostie cand se vede ca se poate si altfel, si pana la urma tot acolo se ajunge?

P.P.S. Ma tot gandesc, ce fel de oameni au tras liniile alea, si cat de mult ii duce capu’ pe saracii. Si o gaina ar fi putut gandi mai mult de atat ca pe acolo degeaba trage linia alba ca biciclistul nu va putea trece pe sub tejgheaua de la chioscul de ziare. Oare s-au gandit mult inainte sa intrerupa linia de langa bordura? Sunt curios si cine si mai ales de ce plateste bataia asta de joc.

Pozele sunt luate de pe clujbike, cu multumiri lui Daniel.

COMPLETARE 20.07.2010:

Raspunsul autoritatilor: http://www.domnuleprimar.ro/42894-Pozele-pentru-sesizarea-42825-gasesc-adresele-urmatoare-http-www.html

13 replies on “Idiotenie? Incompetenta? Bataie de joc? Prostie? Toate la un loc?”

Daca acel care a facut poza ar fi mers pana la banzinaria mol ar mai fi vazut si altele 😛
oricum ma intreb, de ce au creeat pistele daca: si asa sunt masini parcate pe eroilor, dorobantilor, in avram iancu mi se pare o mare mare porcarie, adica eu vin cu bicicleta si din dreapta are verde si masina si pietonii.
pe avram iancu mi se pare cel mai inteligent facuta, pe republicii care ar fi cu niste tarusi ar fii si mai bine, dar poate sunt prea scumpi 😛

Mda, din pacate sunt nenumarate cazuri, chiar si in Bucuresti. Foarte stupid, insa daca nu ne pun autoritatiile bete in roate (prin diverse impedimente ce denota doar prostie), atunci cu siguranta ne pun capac cei cu automobilele parcate fix pe pistele de biciclete…

cel putin o persoana merita sa-si piarda slujba pentru aberatia asta. asa incompetenta nu trebuie sa ramana nepedepsita, ca altfel se repeta. sunt dezamagita, dar nu foarte surprinsa… business as usual…

Mai jos este pus semnul de biciclete chiar pe pista. Noaptea ai mari sanse sa dai in el.

Piste de biciclete a la Cluj. Pe Horea n-am vazut sa fie pista blocata in schimb e intrerupta inaintea trecerilor de pietoni. Asta e, n-or fi finalizate. Ma intreb insa cat va dura pana se vor finaliza. Va dura insa mult pana sa se obisnuiasca lumea cu ce inseamna o pista de biciclete. Pe Eroilor pietonii stationeaza pe pista in timp ce asteapta sa se faca verde la semafor. Si tot pe Eroilor mi-am luat o injuratura fiindca am claxonat un domn in stare de ebrietate care se lalaia pe pista.

Vrem piste de biciclete, primim. Mai nasol o sa fie cand o sa iau amenda ca merg cu bicicleta pe drum cu 30 km/h si nu cu 10 km/h pe pista asta. Sau ma calca unul cu masina, venind prea aproape de mine, ca de ce nu merg pe pista. Oricum, pe hartia trimisa uniunii europene, arata bine km-ii, nu sunt puse si pozele.

Daca ocoleau chioscul, nu era bine pentru pietoni, daca faceau parcarea mai mica nu era bine pentru soferi. Oricum, cei din primarie nu cred ca circula cu bicicleta pe pistele astea. Sa fie ei prosti sa-si dea propriul loc biciclistilor ?

Avem si un raspuns oficial. I-au dat TURBO astia cu liniile de pe trotuar, atat de rapid s-au miscat incat au trecut in viteza pe langa chiosc si nu si-au pus problema de ce sta acolo chioscul, fix intre liniile lor. Probabil astia care traseaza linii s-au miscat mult mai repede si decat cei care trebuie sa inlocuiasca bordura de 10 cm cu rampe speciale pentru a facilita coborarea si urcarea din nou pe trotuar a biciclistului, acolo unde trotuarul e intrerupt de stradute. (R. Pavel, Pitesti, etc.)

Singura problema cred ca e lipsa de vopsea, ca s-a cam terminat sec acea pista de pe Dorobantilor, undeva aproape de benzinaria MOL.

Nu joiau furnizorii de vopsele cu departamentului responsabil cu marcarea traseului ciclourban 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.