Categories
General

Ultima Sambata devine ultima Joi

Deoarece de Ziua Pamantului in 22 Aprilie marsul a avut loc intr-o zi de joi am observat un numar net superior de participanti la mars (aproximativ 200 persoane).
Asa ca ne-am gandit ca de acum inainte marsurile sa aiba loc in ultima zi de Joi din luna si nu Sambata. Astfel ramane weekend-ul pentru iesiri in afara orasului, mai ales daca vremea e buna.
Putem evita si suprapunerea marsului cu alte evenimente ce se petrec in weekenduri. In fiecare an ne-am suprapus cu alte marsuri, competitii pe bicicleta sau cu raliuri, sau cu alte evenimente sportive care obligau eventualii participanti la mars sa aleaga intre a veni la marsul biciclistilor sau a alege un alt eveniment din weekendul respectiv.

Asa ca urmeaza sa ne intalnim in ultima zi de joi din Iulie, pe data de 29. Anuntati si prietenii si vecinii si colegii de servici, astfel ca in ultima joi din fiecare luna sa ne adunam cat mai multi in Skate Parc.

Si pentru ca majoritatea participantilor la mars au si job-uri, ora de pornire va fi 18:00 in loc de 17:00 cum era pana acum, asa ca fiecare poate sa vina la mars dupa ce termina cu job-ul 🙂

Sunt curios voi ce parere aveti despre aceasta schimbare, asa ca astept comentariile voastre.

8 replies on “Ultima Sambata devine ultima Joi”

Eu sunt de acord….în weekenduri suntem mulÈ›i cu fundul în maÈ™ini, poate È™i bicicleta în portbagaj, spre locuri mai liniÈ™tite. Deci fie Joi!

Daca il puneti de la 18, ok, insa sper sa nu considere politia ca e necesar sa ne insoteasca. Inteleg de ce ne insotesc, insa impun un ritm mult prea lent coloanei.

Nu stiu daca neaparat ideea ca e in weekend detarmina lipsa de participanti. Cand m-am intalnit cu marsul si erau numai vreo 10 oameni (la Hotel Napoca, simbata) ploua foarte tare si nu era vreme de iesit cu bicicleta. Problema care apare joi e traficul.
Daca iar vine politia si tine coloana cu 6-10 km/h o sa fie mari probleme in trafic. Motiv pentru care probabil ca deznodamintul va fi mutarea marsului pe strazi laturalnice?
Oricum, vedem luna viitoare. Poate voi fi si eu in Cluj atunci.

In ultima sambata din iunie cred ca multi nu au venit din cauza ploii; in 5 iunie editia speciala a marsului s-a suprapus cu penultima zi TIFF. Cred ca la editia din aprilie 2009 au fost cei mai multi participanti, dupa parerea mea; era o sambata insorita…A mai fost aici o discutie despre ziua cea mai potrivita(atunci era vorba de vineri sau sambata). Ideea de a fii intr-o zi lucratoare este buna, tocmai pentru a fii mai vizibili…Din pacate joi la 18 eu nu voi putea ajunge niciodata; dar daca ar fii mai multi participanti cred ca ar fii o idee buna…

Potentialul enorm al zilei de joi consta in faptul ca este “zi lunga”, Primaria lucreaza pana la 18h30. Daca marsul porneste la 18h, avem toate sansele sa facem cel putin o tura de Primarie (Motilor), cu claxoane, zgomot, steaguri etc., ceva cat mai vizibil, pe care sa scriem “Vrem piste pentru biciclisti”. In orice caz, am reusi mai mult sa-i aducem pe cei de la Primarie in realitate, decat daca ne plimbam, sambata dupa-masa, prin cartiere, fara sa deranjam nici pe portarul de la Primarie. Sau, am putea face ca marsul să pornească totdeauna printr-un tur de Primărie (MoÅ£ilor), apoi prin cartiere.

Alte trei argumente pentru joi:

1. Creste vizibilitatea in trafic. Sambata dupa-masa, orasul este golit (si de pietoni, si de masini). Ori, scopul nostru principal este sa fim vazuti, chiar sa incurcam circulatia, fiindca doar atunci va fi mai evidenta Primariei lipsa pistelor pentru biciclisti; marsurile de pana acum, de sambata dupa-masa, raman totusi niste marsuri “inofensive”, de aceea poate ca nu ajung sa aiba rezultatul pe care l-ar putea avea, daca marsul ar fi in timp de saptamana (Luni-Joi).

2. Statistic, joi este mai multa lume in oras, la lucru, deci pot veni mai multi participanti. Vor exista (am citit comentarii) persoane care au zis ca nu vor putea veni “ever”, daca se pune marsul joia. Eu cred totusi ca se poate aranja o inlocuire la servici (fiind vorba de o singura zi de joi pe luna), sau situatia de la servici se poate schimba, intr-o zi. In orice caz, statistic, vom fi mai multi cei care ne vom putea schimba: joia asta reusesc eu sa vin, joia cealalta reusesti tu.

3. Daca ne uitam in alte tari care fac (sau au facut marsuri de biciclisti, aici il putem intreba pe Radu), vedem ca tot o zi din saptamana a fost aleasa. Eu cunosc cel putin exemplul Vienei, unde ziua aleasa pentru mars este o zi de marti. Deci, sa profitam de experienta “fratilor mai mari” in domeniu.

Andrei

Sa vezi ce mult o sa le pese angajatilor primariei de pistele de biciclete mai ales acum dupa ce le-a taiat Boc 25% din salariu si ne-a mai lovit pe toti cu inca 5% in plus la TVA.

Vremea rea e principala problema pentru care nu vin oameni destui la mars. La Critical Mass-ul din 7 iunie s-au strans cam 50 de oameni, ceea ce e foarte ok avand in vedere faptul ca a fost anuntat doar cu trei zile inainte.

In alta ordine de idei am vazut ca au aparut piste de biciclete pe trotuarul de pe Horea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.