Categories
General

UpDown Cup – Downstairs Dual Downhill 2009

Având ca punct de desfăşurare Dealul Cetăţuia din centrul istoric al Clujului, “UpDown Cup – Downstairs Dual Downhill” marchează, în data de 30 Mai, deschiderea de sezon pentru evenimentele gravitaţionale din România, care ating apogeul la sfârşitul lunii August, în cadrul renumitului “Drop’n’Roll Downhill Challenge” din Masivul Parâng.

Fiind la a doua sa ediţie, “UpDown Cup – Dual Downhill” a fost de la bun început prima manifestare de amploare a mountainbiking-ului în spaţiul urban românesc şi un preludiu legitim şi îndelung aşteptat pentru un sezon din ce în ce mai bogat în desfăşurări de gen. “UpDown Cup – Downstairs Dual Downhill” îşi propune să reunească rideri din întreaga Românie, dar şi din Europa, pentru o competiţie unică şi memorabilă într-un areal inedit şi improbabil, dar şi să promoveze ciclismul montan gravitaţional, aducându-l în sfera urbană şi făcându-l astfel mult mai accesibil publicului.

Parcursul competiţional este realizat pe latura sudică a Dealului Cetăţuia, aprig străjer al Clujului, care a crescut în ultima decadă câţiva dintre Campionii şi Vicecampionii Naţionali ai mountainbiking-ului din România. Oraşul Cluj a fost încă de la mijlocul anilor ’90 un pionier în promovarea şi dezvoltarea mountainbiking-ului, iar “UpDown Cup – Dual Downhill” nu face decât să ducă mai departe o moştenire demnă.

Traseul este împănat cu numeroase seturi de scări de dimensiuni diferite, secţiuni naturale, contrapante, săritoare şi alte secţiuni antropice, ce vor provoca participanţii şi vor ţine publicul motivat până în ultima clipă. Pentru a nu da nimănui un avantaj necinstit, ruta efectivă de concurs nu va fi dezvăluită decât în ultima clipă, cu scurt timp inaintea începerii concursului.

Sistemul competiţional este unul eliminatoriu şi, ulterior calificărilor, presupune parcurgerea simultană a traseului de către doi rideri, cel mai rapid dintre ei avansând în manşa următoare.

“UpDown Cup – Downstairs Dual Downhill” este însă mai mult decât un concurs de mountainbike downhill în oraş; oferta organizatorilor curpinzând numeroase alte atracţii, de la expoziţii de artă urbană în aer liber, până la petreceri, concerte live şi alte surprize!

Taxa de participare pentru “UpDown Cup – Downstairs Dual Downhill” are valoarea de 30 de Euro, la înscrierea prin intermediul internet-ului, şi de 50 de Euro, pentru înscrierile efectuate la faţa locului şi le va asigura participanţilor, printre altele, acces total în cadrul evenimentului şi prioritate la petrecerea de închidere a evenimentului. Riderilor li se oferă şansa de a-şi însuşi unul dintre numeroasele premii-surpriză, puse la bataie de organizatori şi de partenerii acestora.

“UpDown Cup – Downstairs Dual Downhill” este un eveniment cu participare europeană, dar se adresează, în primul rând, publicului român, şi, în special, celui clujean. Anul acesta, la cea de a doua sa ediţie, se estimează un număr de circa 150 de participanţi şi un public spectator de circa 3000 de persoane.

Susţinătorii şi partenerii proiectului “UpDown Cup – Dual Downhill” sunt: Primăria Municipiului Cluj, Kona, SixSixOne, Red Bull,Yoppi Transilvania, Euro Gsm, BikeXpert, Umi Bike, Creative Partners, Kin Pin Shop,Rolman Development, Arhimodels.

Vă rugăm daţi mai departe acest mesaj oricui credeţi că ar putea fi interesat de el!

Pentru orice altă informaţie, vă rugăm verificaţi site-ul: www.updowncup.ro şi/sau contactaţi-ne via e-mail (office@updowncup.ro ) sau prin telefon:

0734 653 465 (Paul Ionaşcu; manager proiect).

0722 547 048 (Maximilian Munteanu; reprezentant media, oficial),

Cu mulţumirile de rigoare,

echipa UpDown Cup

“UpDown Cup – Dual Downhill” este un proiect care face parte dintr-un lung şir de evenimente dedicate sporturilor alternative (snowboarding, mountainbiking, BMX, skateboarding) de-a lungul ultimilor 10 ani. Organizaţia noastră se orientează în a susţine evoluţia acestor sporturi în ţara noastra şi de a promova utilitatea lor, ca practici de recreare activă, în rândul publicului.

Conform curentelor internaţionale, şi în România numarul practicanţilor acestor sporturi este mai mare, de la an la an, având o progresie direct proporţională cu creşterea numărului de solicitanţi de turism sportiv în aer liber. Spectaculozitatea şi ineditul acestor noi sporturi ridică gradul de atractivitate a zonelor unde se desfăşoara evenimentele, dând acestor zone o dimensiune turistica proaspată.

Notă:

Organizatorul îşi rezervă dreptul de a opera orice modificare în desfăşurarea evenimentului, fără notificare prealabilă; publicul urmând să fie informat în legătură cu eventualele schimbări din program prin intermediul paginii web oficiale a evenimentului (www.updowncup.ro) sau a altor mijloace de comunicare. Eventualele schimbări majore vor fi decise democratic la faţa locului. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.