Categories
General

Comunicat de presa

COMUNICAT DE PRESĂ, 24 iulie 2008

Marşul bicicliştilor, ediţia XI

Biciliştii clujeni se vor întâlni sâmbătă, 26 iulie, pentru a pedala împreună! Cea de-a unsprezecea ediţie a Marşului Bicicliştilor se va desfăşura cu începere de la ora 17.00 pe următorul traseu: Parcul I.L. Caragiale (Skate Park), străzile Memorandumului, G. Coşbuc, Uzinei Electrice, Pista pentru biciclişti de pe malul Someşului, Bulevardul 1 Decembrie 1918, străzile Mirăslau, Fântânele, O. Goga, Dragalina, Horea, Piaţa Gării, srăzile Căii Ferate, Traian, Bucureşti, Fabricii, Piaţa Mărăşti, Bulevardul 21 Decembrie 1989, Piaţa Unirii, Bulevardul Eroilor.

Traseul ales pentru această ediţie a fost gândit în aşa fel încât să poata fi străbătut de oricine are o bicicletă şi doreşte să facă o plimbare, indiferent de vârstă, de condiţia fizică a persoanei sau de starea bicicletei. Traseul diferă de la o ediţie la alta pentru a acoperi cât mai multe cartiere şi a face din mişcarea bicicliştilor o manifestare vizibilă pentru cât mai mulţi dintre locuitorii municipiului Cluj-Napoca. Scopul principal al marşului este de a atrage atenţia autorităţilor locale asupra lipsei pistelor pentru biciclişti din oraş. Celelalte scopuri ale manifestării sunt determinarea clujenilor să aleagă bicicleta în locul maşinilor pentru a descongestiona traficul, a diminua poluarea, dar şi pentru a-şi îmbunătăţi starea proprie de sănătate.

Bicicliştii clujeni ţin legătura între ei cu ajutorul site-ului http://www.reactieinlant.ro/, pe care îl puteţi accesa pentru mai multe informaţii legate de activităţile desfăşurate de clujenii care se deplasează pe două roţi. Tot pe acest site puteţi afla şi noutăţi despre Expediţia cicloturistică Alpi 2008 a tânărului Mihai Udvar, participant şi fotograf al marşului bicicliştilor. Acesta a pornit într-o expediţie pe două roţi pentru a vedea pistele europene destinate bicicliştilor. Momentan clujeanul se află în Austria, dar puteţi afla mai multe despre parcursul său şi îi puteţi citi impresiile de biciclist-călător pe blog: http://freeridemihai.multiply.com/journal.

La ediţia din luna iunie a Marşului Bicicliştilor a participat şi Victoria Toth, o clujeancă de 81 de ani, care s-a dovedit a fi într-o formă fizică demnă de invidiat de mulţi dintre participanţii mai tineri. Biciclista octogenară a primit o Diplomă de Onoare din partea celorlaţi bicilişti. Geza Groller, organizatorul, speră ca Victoria Toth să participe la cât mai multe ediţii ale marşului.

Dacă sâmbătă (26 iulie) vremea va fi frumoasă şi Sandor Czirjak, clujeanul care şi-a construit o bicicletă 100% din lemn este aşteptat să participe la marş. Poze cu bicicleta din lemn, care trebuie ferită de precipitaţii, veţi găsi aici: http://czirjaksandor.hi5.com.

Marşul, devenit deja o manifestare cu tradiţie, a pornit în septembrie 2007 de la iniţiativa tânărului Geza Groller care, ajutat de Clubul de Cicloturism “Napoca” şi fiind îndrumat de Biroul de Consiliere pentru Cetăţeni Cluj-Napoca, a început organizarea lunară a întâlnirii bicicliştilor clujeni. Manifestarea se desfăşoară cu regularitate, în fiecare ultimă zi de sâmbătă a lunii.

Pentru informaţii suplimentare, contactaţi:

Geza Groller – 0740. 99. 55. 97

3 replies on “Comunicat de presa”

Buna
Speram ca vremea va tine cu noi si domnul Czirjak Sandor va participa la marsul de sambata .
Sa speram la vreme buna.
Toate cele bune

Azi dimineata la stirile de la ora 9 pe Radio Guerrilla au reluat sumar practic tot textul, i-au mentionat de dna Toth si de dl. Czirjak si deasemenea principiile si scopul marsului. Respect!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.