Categories
General

Expeditie cicloturistica Alpi 2008

Expeditia cicloturistica Alpi 2008

1 iulie-15 august 2008

Ma numesc Mihai Udvar,sunt membru al Clubului de Cicloturism Napoca,am 23 de ani,si de cand ma stiu am fost pasionat de bicicleta.Am facut in decursul anilor mii de kilometrii in ture prin tara.O pasiune ulterioara este fotografia.Asadar pentru acest an mi-am propus sa imbin aceste 2 hobbyuri intr-o expeditie in Europa Centrala.

De pe şaua bicicletei imi propun să cunosc si sa fotografiez unele din cele mai spectaculoase şi impresionante peisaje naturale şi culturale ale Alpilor. Voi incepe aventura din Geneva,de unde voi strabate cele mai renumite statiuni montane si pasuri din Alpi,urmand a ma intoarce acasa pe renumita pista de biciclete care merge alaturi de Dunare de la izvoare pana in apropierea Romaniei.

MENS SANA IN CORPORE SANO

Aceasta actiune se desfasoara sub egida Clubului de Cicloturism Napoca si prin această acţiune încerc deasemenea să promovez bicicleta ca şi mijloc de transport, atât în viaţa cotidiană cât şi pentru călătorii. Deasemenea, ştiu că activitatea sportivă are efecte pozitive asupra dispoziţiei noastre de zi cu zi şi că prin cunoaşterea unei culturi noi, cu obiceiuri, tradiţie, mâncăruri şi arhitectură specifică ne face să fim mai toleranţi şi mai înţelegători cu cei din jurul nostru.

Traseul expeditiei:

Cluj-Geneva-Martigny-Chamonix-Sion-Zermatt-Luzern-Chur-Innsbruck-Linz-Viena-Bratislava-Budapesta-Cluj

In total aproximativ 3000km

Echipament:

Pentru succesul acestei expediţii, am nevoie de un echipament de încredere, rezistent, care să imi ofere confortul necesar pentru a putea face faţă pe bicicletă condiţilor climatice extreme – la altitudine temperaturi sub 0°C, ninsoare şi lapoviţă, pe campie temperaturi de peste 30°C. În mare parte am deja acest echipament (pantaloni şi tricou de bicicletă, geacă şi pantaloni goretex, echipament de camping – cort, saltea, sac de dormit, aragaz).

Echipamentul foto va consta în două aparate foto digitale (simplu şi SLR)

Ceea ce m-ar ajuta mult, ar fi un sprijin financiar pentru acoperirea cheltuielilor de transport şi aprovizionarea pe parcursul expeditiei.

Costuri estimate:

Transport: Cluj-Geneva 100

Alimentaţie: Mâncare rece, mâncare gătită 400

Cazare: camping (~40 nopti) 400

Total

900 EUR

Din aceasta suma am strans pana acum jumatate.

Mediatizare:

Pre expediţie:

Proiectul va fi prezentat prin intermediul internetului pe http://freeridemihai.multiply.com/ ,unde pe parcursul intregii ture,periodic la cateva zile se vor posta poze si rapoarte.Contez deasemenea pe sprijinul platformelor de internet partenere – ONG-uri de profil, site-uri despre călătorii, persoane private – pentru a prezenta ştiri despre organizarea expediţiei.
Proiectul se va numi “Foto-expediţia cicloturistică [] Alpi 2008″[…] urmând să fie înlocuit cu numele principalului sponsor!

Post expediţie:

În lunile octombrie-noiembrie ale anului curent, doresc să fac prezentări publice multimedia (foto, audio) în Cluj şi în întreaga ţară cu materialele înregistrate.Daca voi avea resursele financiare voi face si o prezentare a Alpilor si a expeditiei pe un DVD cu un tiraj de cateva zeci(sper sute) de exemplare.Pe lângă acestea, expediţia va fi reflectată si în presa clujeană – ziare,internet(cluj4all.ro), iar la radio saptamanal la postul RadioCluj,in cadrul emisiunii Tonic Show. Se vor emite comunicate de presă şi se vor acorda interviuri.

Astfel pot oferi partenerilor identificarea cu un spirit tânăr, aventurier şi o imagine dinamică. Pentru o colaborare optimă şi o eficienţă maximă a mediatizării pentru partener, m-as bucura să am un partener financiar clujean, o marcă consacrată pe piaţa locală.

Contact: Mihai Udvarfreeride_mihai@yahoo.com

Telefon: 0742 405 768

3 replies on “Expeditie cicloturistica Alpi 2008”

salutare mihai,

este un lucru deosebit ceea ce vrei sa faci. iti doresc multa bafta! sunt sigur ca vei ramane cu niste amintiri deosebite din aceasta aventura. intr-un fel te invidiez … imi doresc sa fac ceva asemanator de cativa ani. in fiecare vara a aparut ceva care m-a impiedicat (eu lucrez la o firma de consultanta in germania, fiind cu un proiect in bucuresti).
i’ll keep an eye on you!
Multa bafta!
Daniel

Si eu impreuna cu un amic vrem sa organizam o astfel de expeditie in primavara anului viitor.Deocamdata nu avem decat vointa speram noi necesara unui asemenea proiect.Am avea nevoie de sfaturi de la cineva care a trecut prin o asemenea organizare.Asteptam vesti de la tine la lucian_claudiu83@yahoo.com.Multa bafta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.