Categories
General

Cum a fost la Marsul Carucioarelor

Azi de la 11:45 am fost in centru la Casa de Cultura a Studentilor, sa vad cum decuge marsul carucioarelor. Cum eram in pauza de masa, m-am dus in centru si am stat sa vad ce se intampla

Au fost in jur de 60 de carucioare cu bebelusi, lumea a fost receptiva (oare?) si multi chicoteau pe margini si isi dadeau cu parerea.

Partea buna e ca au fost multi ziaristi, reporteri si cameramani de la mai multe televiziuni, cred ca si reporteri de la radio au venit.

Pe net sunt multe site-uri care au prezentat acest mars, si parerea mea este ca actiunea a avut succes pe de-o parte.

Ce tinea de organizatori a iesit perfect, totul a fost ok si vreau sa ii felicit pe organizatori. Acu urmeaza sa vedem reactiile oamenilor, a clujenilor. Ramane de vazut daca acesti oameni au obraz, si respect fata de mamicile care isi plimba bebelusii cu carucioarele pe trotuarele orasului si nu numai fata de ele ci fata de cetatenii care doresc sa se plimbe pe trotuare in liniste si pace nu sa se afle la un concurs de slalom printre masinile parcate neregulamentar.

Am fost acolo pentru ca sustin cerintele mamicilor. Trotuare fara masini!!!. Asta este dorinta pietonilor din Cluj-Napoca. Si eu sunt pieton si poate ca si tu esti pieton in Cluj asa ca ne priveste si pe noi aceasta problema a masinilor parcate neregulamentar pe trotuare.

Daca cei de sus nu fac nimic, trebuie sa facem noi.

La marsul carucioarelor m-am intalnit cu Matei, si el a facut multe poze. Le-a aranjat si le-a pus pe net, si pot fi vizionate AICI

“Domnul” (nu e domn, va dati voi cu parerea ce e) din poza cu loganul cu numarul CJ 62 TEH, cel care sta cu spatele, pe langa ca a parcat CA UN BOU pe trotuar, duce nesimtirea la maxim, si dupa ce isi ia hartia din parbriz se uita la noi, ranjeste, o mototoleste si o arunca pe jos, pe trotuar, de fata cu restul oamenilor. Si nu m-am putut abtine si l-am intrebat ca de ce arunca hartia pe jos. Ridica tamp din umeri si zice “nu e a mea, nuuuuuuu”. Puteam sa-i zic multe, am tacut, am luat hartia de pe jos si am plecat de acolo.

Oricum, n-a trebuit sa mai mergem mult pana cand am gasit un loc potrivit pentru hartia aruncata pe jos. Pacat ca nu am putut filma mamicile care trebuiau sa isi ridice carucioarele peste capota masinii cu numarul CJ 23 COM care era parcata dupa cum se vede in poza

Voi ce credeti ca ar trebui sa facem, noi cetatenii, pentru a rezolva aceasta problema a masinilor parcate aiurea pe trotuare? Lasati mesajele mai jos, ca si comentarii.

9 replies on “Cum a fost la Marsul Carucioarelor”

hmmm chestia cu fluturase m-o dat o idee.ar trebuii sa ne facem si noi cateva bucati si sa punem pe parbriz la cei care ne parcheaza pistele ….. ma ofer chiar sa le multiplic la un xerox….nu ii chiar asa de scump si merita 🙂

daca iti place ideea contact me ar kill3ru_4ever@yahoo.com

Impresionant! Multumim lui Matei pentru fotografii.
Eu nu am reusit sa merg, dar a fost sotia, si mi-a povestit. Un gand imi trece acum prin cap: ce face Politia?… Eu am intrebat odata un politist: de ce nu puneti amenzi pe masinile parcate aiurea? Mi-a raspuns ca legea nu le permite sa puna amenzi in absenta soferului. Dar de ridicat masini, ridica in lipsa soferului. Asta cum vine?

Gez, Andrei si Ioana BCC! Va multumim din suflet pt. ajutor! Cum nu avem experienta si “diplomatia” necesara, am omis sa mentionam faptul, ca fara sustinerea voastra ne-am fi decurcat ff. greu! Sper ca data viitoare nu o sa uitam sa comunicam presei acest mic amanunt…

Cu mare placere. Desi nu am avut carucior, si inca nu am bebe, am fost prezent acolo si mi-a placut cum s-a desfasurat marsul, dar autoritatile au lasat de dorit. Daca se stia traseul, si scopul de ce nu au trimis pe cineva inainte sa verifice ca macar pe unde vor trece carucioarele sa nu mai fie masini parcate. Din punctul meu de vedere, pe tema asta ei au o bila mare si neagra.

Of, asta se intampla cand scrii comentarii fara sa citesti intai tot articolul 🙁

Mi-am amintit de o idee pe care au avut-o militienii (da, “militieni” pentru ca era inainte de ’89) din Costinesti. Lipeau pe parbrizul masinilor parcate aiurea o foaie A4 cu “ati parcat ca un bou” cu nimic altceva decat apa cu faina. Da, ati auzit bine: apa cu faina. Se da jos al naibii de greu, mai ales dupa ce se coace putin la soare. Daca nu ma credeti puteti incerca. A se aplica de preferinta pe partea din stanga a parbrizului in dreptul locului soferului ca nu poata pleca de la locul faptei fara sa se chinuie putin. Avantaj: nu mai poti arunca hartia pe jos decat dupa ce au scrijelit-o si au transformat-o in bucatele mici de celuloza.

Stie cineva, cum as putea sa-l contactez pe cineva dintre organizatori? As dori sa ajut si eu campania, fiind vorba de o chestie, cu care ma intalnesc zi de zi, chiar si fara carucior. Mersi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.