Categories
General

Urmatoarea editie a marsului biciclistilor

Azi am primit un telefon de la Bogdan (Realitatea TV) care ma intreba daca se tine marsul maine, am citit si un comentariu de la Carmen care intreaba daca in 31 mai e marsul.

Ei bine, marsul se tine in 31 mai, adica peste aproximativ o saptamana. Tot in 31 mai are loc si Updown Cup – Downstairs Dual Downhill si am discutat cu baietii de la Hobby Bike ca ar fi interesant sa combinam cele 2 evenimente.

Adica la ce m-am gandit: Pana la ora 14 sunt sesiuni de antrenament si intre 14 si 15 e o mica pauza si apoi concursul incepe la ora 15 (calificarile) si mai apoi finala.

Asa ca vom incerca sa terminam marsul pe la ora 14 (il vom incepe mai repede decat era stabilit) si sa fim undeva in zona Cetatuii.

Pe la mijlocul traseului de downhill (pe cetatuie), va fi o scena, muzica live, si ecrane unde vom putea urmari concurentii. Si ca sa ajungem acolo, fara a-i incurca ar fi bine sa ajungem in pauza.

So, avem si marsul biciclistilor, si mai apoi concurs tot cu biciclete (cine doreste se poate inscrie) si mai apoi party mare.

Concursul este ceva nou in peisajul Clujean, si merita sa-i acordam atentie. N-am mai fost spectator-live la un astfel de eveniment si cred ca va fi foarte interesant.

Consider ca acest eveniment merita si sprijinul nostru  asa ca voi afisa niste informatii utile primite in mail:

UpDown Cup – Downstairs Dual Downhill 2008

Avand ca punct de desfasurare Dealul Cetatuia din centrul istoric al Clujului, “UpDown Cup –Downstairs Dual Downhill” marcheaza, in data de 31 Mai, deschiderea de sezon pentru evenimentele gravitationale din Romania, care ating apogeul la sfarsitul lunii August, in cadrul renumitului “Drop’n’Roll Downhill Challenge” din Masivul Parang.

Fiind la editia sa inaugurala, “UpDown Cup – Downstairs Dual-Downhill” este prima manifestare de amploare a mountainbiking-ului in spatiul urban romanesc si un preludiu legitim si indelung asteptat pentru un sezon din ce in ce mai bogat in desfasurari de gen. “UpDown Cup – Dual Downhill” isi propune sa reuneasca rideri din intreaga Romanie, dar si din Europa, pentru o competitie unica si memorabila intr-un areal inedit si improbabil, dar si sa promoveze ciclismul montan gravitational, aducandu-l in sfera urbana si facandu-l astfel mult mai accesibil publicului.

Parcursul competitional este realizat pe latura sudica a Dealului Cetatuia, aprig strajer al Clujului, care a crescut in ultima decada cativa dintre Campionii si Vicecampionii Nationali ai mountainbiking-ului din Romania. Orasul Cluj a fost inca de la mijlocul anilor ’90 un pionier in promovarea si dezvoltarea mountainbiking-ului, iar “UpDown Cup – Downstairs Dual-Downhill” nu face decat sa duca mai departe o mostenire demna.

Traseul este impanat cu numeroase seturi de scari de dimensiuni diferite, sectiuni naturale, contrapante, saritoare si alte sectiuni antropice, ce vor provoca participantii si vor tine publicul motivat pana in ultima clipa. Pentru a nu da nimanui un avantaj necinstit, ruta efectiva de concurs nu va fi dezvaluita decat in ultima clipa, cu scurt timp inaintea inceperii concursului.

Sistemul competitional este unul eliminatoriu si, ulterior calificarilor, presupune parcurgerea simultana a traseului de catre doi rideri, cel mai rapid dintre ei avansand in mansa urmatoare.

“UpDown Cup – Dual Downhill” este insa mai mult decat un concurs de mountainbike downhill in oras; oferta organizatorilor curpinzand numeroase alte atractii, de la expozitii de arta urbana in aer liber, pana la petreceri, concerte live,tombole,si alte surprize!

Taxa de participare pentru “UpDown Cup – Downstairs Dual Downhill” are valoarea de 30 de Euro, la inscrierea prin intermediul internet-ului, si de 50 de Euro, pentru inscrierile efectuate la fata locului si le va asigura participantilor cazare gratuita, acces total in cadrul evenimentului si prioritate la petrecerea de inchidere a evenimentului. Riderilor li se ofera sansa de-a evolua pe un traseu de talie europeana si de a-si insusi unul dintre premii. Locurile 1,2,si 3 se lupta pentru 3000 de Euro(loc3-500eu,loc2-1000eu,loc1-1500eu).

“UpDown Cup – Dual Downhill” este un eveniment cu participare europeana, dar se adreseaza, in primul rand, publicului roman, si, in special, celui clujean. La prima sa editie, cea de anul acesta, se estimeaza un numar de circa 150 de participanti si un public spectator de circa 2500 de persoane.

Sustinatorii si partenerii proiectului “UpDown Cup – Dual Downhill” sunt: Primaria Municipiului Cluj, Consiliul Judetean Cluj,Hobby-Bike Cluj,3S Sibiu,UnusualSuspects TraffickLight,Yoppi,Rolland,ArhiModels. 24Fun si Radio Guerrilla si Realitatea Tv.

Pentru orice alta informatie, va rugam verificati site-ul: www.updowncup.ro si/sau contactati-ne via e-mail (office@updowncup.ro ) sau prin telefon:

– 0744 684 088 (Cosmina Zacea; reprezentant media, oficial),

Cu multumirile de rigoare,

echipa  UpDown Cup

“UpDown Cup – Dual Downhill” este un proiect realizat  de Clubul Sportiv “Hobby Bike” din Cluj-Napoca, facand parte dintr-un lung sir de evenimente dedicate sporturilor alternative (snowboarding, mountainbiking, BMX, skateboarding) de-a lungul ultimilor 10 ani. Organizatia noastra se orienteaza in a sustine evolutia acestor sporturi in tara noastra si de a promova utilitatea lor, ca practici de recreare activa, in randul publicului.

Conform curentelor internationale, si in Romania numarul practicantilor acestor sporturi este mai mare, de la an la an, avand o progresie direct proportionala cu cresterea numarului de solicitanti de turism sportiv in aer liber. Spectaculozitatea si ineditul acestor noi sporturi ridica gradul de atractivitate a zonelor unde se desfasoara evenimentele, dand acestor zone o dimensiune turistica proaspata.

Nota:

Organizatorul isi rezerva dreptul de a opera orice modificare in desfasurarea evenimentului, fara notificare prealabila; publicul urmand sa fie informat in legatura cu eventualele schimbari din program prin intermediul paginii web oficiale a evenimentului (www.updowncup.ro) sau a altor mijloace de comunicare. Eventualele schimbari majore vor fi decise democratic la fata locului. 😉

In weekend voi definitiva si traseul marsului biciclistilor din 31 mai, si sper sa primesc aprobarile in cursul saptamanii viitoare.

Voi ce parere aveti despre cele precizate mai sus?

6 replies on “Urmatoarea editie a marsului biciclistilor”

Super ideea! UpDown Cup e un eveniment cu adevarat spectaculos, iar marsul lunar este de asemenea un eveniment cu adevarat important; daca le combinam, o sa iasa un adevarat “regal” ciclist, noi o sa-i vedem pe verii nostri cu instinct lipsa (ala al conservarii), iar ei se vor alege cu un public numeros, entuziast, si cunoscator! Sunt pentru inceperea mai devreme a marsului.

Deci la ce ora incepe sambata? Si unde ne intalnim? Eu n-am mai participat pana acum, deci daca ar trebui sa stiu aceste info, nu le stiu 🙂

Mersi
Adi

Salutare!

Pare foarte faina competitia si sper din tot sufletul sa pot participa la mars si apoi la concurs (ca simplu spectator).:) Astept cu nerabdare desfasuratorul zilei.:) Din pacate abia azi am verificat site-ul si deja am anuntat cativa prieteni ca marsul se desfasoara dupa programul obisnuit… Sper ca accepta schimbarea planului.:) Si mai ales sper sa raman in oras in weekend.:)

Pe curand!

In functie de sfarsitul competitiei cred ca ar fi mai bine ca marsul sa urmeze competitia, poate ar putea fi captat si o parte dintre spectatori… Insa daca riscam prin asta sa se suprapuna cele doua evenimente, mai bine inainte. In orice caz, ora pornirii ar trebui fixat cat mai repede, pentru ca nu ne mai ramane timp pentru mobilizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.