Categories
General In presa

Recapitulare – Marsul biciclistilor de Ziua Pamantului

Ieri am fost la marsul organizat cu ocazia Zilei Pamantului.

Surpriza a constat in cele 86 de tricouri, oferite de Biroul de Consiliere pentru Cetateni, pe care le-am impartit celor care au fost de fata. Nu au fost suficiente, din pacate, si imi pare sincer rau pentru ca nu au fost pentru toti participantii. Pana si tricoul meu, l-am dat lui Alexie (scuteristul care si-a lasat bicicleta acasa pentru a putea filma din mers tot marsul) asa ca inteleg cum e sa fi fara tricou cu “Sprijin www.reactieinlant.ro si www.birouldeconsiliere.ro”. I-am spus supriza, pentru ca n-am anuntat nicaieri treaba asta, si sper ca a fost o idee buna. Daca vom face rost de sponsorizari, voi mai face niste tricouri si sper sa ajunga pentru toti participantii la mars.

Am fost in jur de 130-150 de persoane (destul de multi, avand in vedere vremea nefavorabila).

Calin, a filmat tot marsul din mers, si de indata ce va fi montat filmuletul il voi posta pe site. Abia astept sa vad ce a filmat.

Am gasit trei articole legate de mars:

Biciclistii ataca – Realitatea Cluj

Marsul biciclistilor de “Ziua Pamantului” – CityNews

CRITICAL MASS – Transindex

Astept poze de la cei care au fost la mars si au facut poze. Ma puteti contacta pe yahoo: ctiticalmasscluj

Dupa mars am mers cu o parte din participanti in 420, un local simpatic, unde am stat la povesti.

Alexie a propus sa facem o editie speciala, in care sa venim imbracati cu totii in costum, la camasa si cu cravata/papion. Fetele pot alege cu ce sa se imbrace, costum cu pantalon sau fusta sau rochie 🙂 Ideea e sa aratam lumii ca se poate si asa.

Si de acolo am ajuns la concluzia ca n-ar strica sa facem niste editii tematice, una la costum, alta in multe culori, imbracati in tot felul de costumatii iesite din comun.

Am promis ca voi pune pe site ideea si in functie de cum va fi primita vom actiona.

Am mai discutat ca dupa fiecare mars, sa ne alegem un loc unde sa incapa cat mai multe biciclete si unde sa ne putem duce sa stam la povesti, sa ne cunoastem, sa ne simtim bine. Si am propus ca loc de povesti sa fie pietonala de pe Eroilor, langa clopot, unde sunt mai multe banci. Acolo ne putem pune si bicicletele fara sa deranjam pe nimeni, si putem sta la un pahar de vorba cu amicii.

Ce parere aveti?

Sper ca cei care au primit tricouri, sa vina cu ele la urmatoarele marsuri.

8 replies on “Recapitulare – Marsul biciclistilor de Ziua Pamantului”

Excelenta ideea cu editiile speciale! propun totusi, ca tinuta sa nu fie obligatorie. 🙂

acum ca au venit caldurile mai multe editii de mars is binevenite,iarna o editie pe luna ajunge.In legatura cu tinuta obligatorie nu stiu ce sa zic dar cumva trebuie promovat obiectivul nostru,situl nostru,modul nostru de viata.

Pai editiile speciale tocmai asta propun: sa aratam un anumit lucru. Spre exemplu, ca se poate merge pe bicicleta imbracati fiind in costum (targetul putand fi aici persoanele care trebuie sa mearga la joburi imbracati in costum).

Cat am fost un an la Geneva – oras unde bicicleta este la loc de cinste -, am vazut persoane de toate varstele, imbracate in toate costumele si hainele, mergand pe bicicleta. Nici ploaia nu-i oprea sa o foloseasca (bicicleta), sau sa le foloseasca (costumele).
Sigur, nu comparam Geneva (care avea o retea de piste de biciclisti care depasea granitele orasului) cu Clujul, unde lucrurile sunt la inceput. Dar tindem catre.

Da intradevar, si eu am fost acuma, la primul meu mars, (cel din 23 apr. 2008), sunt incantat, si voi mai participa, doar sa ne strangem cat mai multi, si sa le aratam oamenilor ca intradevar, putem profita de cele 5-6 luni pe an, garantat conditiilor vremii, ca se poate circula cu “Bicicleta”!!!!!!
😉

eu cred ca ideea cu marsurile cu tema e geniala. trebuie sa fie diversitate pentru a atrage cat mai multi participanti. nu trebuie sa fie obligatoriu, dar ar fi foarte dragutz sa fim multi in costum. si ce bine ar fi dupa mars sa stam pe eroilor sa mai povestim, si sa ne imprietenim, ca doar ne uneste cel putin un lucru BICICLETA

In afara tarii intr-adevar sunt oameni imbracati la costum cu biciclete in fiecare dimineata spre servici. am vazut in mai multe locuri. Dar posibilitatea de a merge asa depinde foarte mult de vreme, si mai ales de starea strazilor. Pentru ca, sa nu uitam, mare parte in mersul pe bicicleta se face pe strada, printre masini.

Mai discutam diseara cu lumea. Sa vedem cati vom fi de data asta.

ideea cu costumele e geniala… ar fi de impact si n-am mai aparea in ochii lumii a niste hipioti/roackeri care tot timpu vor altceva…
cat despre after mass pe eroilor suna bine dar dat fiind ca vine vara banuiesc ca se va gasi o terasa destul de mare pt toti…
spor la pedalat azi, cand voi o sa fiti pe bikuri si io tre sa muncesc… si inca si pe o vreme asa faina!!! 🙁

…foarte faina ideea cu tematica…de data viitoare dak se poate sa incepem cu camasii:P…nu ar fi rau…eu am inceput chiar de data asta…am venit cu camasa si pantaloni..si se poate foarte bine merge si topai cu bitza in asa ceva…si in plus arata mai bine:)…chiar as vrea sa vad chestia asta materializata…ar fi tare dragutza chestia..si “after party-ul”:P…chiar ar fi fain sa mergem pe eroilor si sa stam la socializat..doar toti suntem oamenii deschisi si fainii cand vorbim despre asa ceva…asa vom fi un grup din ce in ce mai unit si din ce in ce mai mare sa speram…asa nu vom fi doar un grup care pedaleaza fara sa stie de ce..asa vom fi o adevarata arma de revolutie..:P…cu speranta ca se va implini..:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.