Categories
General

Comunicat de presa

28 martie 2008: Marsul biciclistilor – editia a VII


Sambata, 29 martie 2008, la ora 17.00 are loc a saptea editie a marsului biciclistilor clujeni. Scopul marsului este de a atrage atentia asupra problemelor cauzate de traficul intens, aflat intr-o crestere continua. O asemenea crestere necontrolata conduce, invariabil – dupa cum a fost demonstrat deja in Cluj, la probleme din ce in ce mai grave – atat din perspectiva gospodaririi orasului, din cea a protejarii mediului dar si din perspectiva sanatatii umane. Folosirea bicicletei este avantajoasa din toate aceste puncte de vedere.


Consideram ca este responsabilitatea autoritatilor sa reactioneze fara intarziere si sa includa in agenda dezvoltarii locale imediate planuri concrete pentru sporirea infrastructurii pentru biciclisti. In consecinta, ne asteptam sa regasim tema infrastructurii pentru biciclisti in agenda tuturor candidatilor la alegerile locale, pentru a pune Clujul pe harta oraselor modene europene, alaturi de Amsterdam, Strasbourg, Viena, Berlin, Copenhaga, Budapesta si altele.

Invitam clujenii sa se implice in aceste demers, indiferent daca sunt preponderent biciclisti, soferi sau pietoni, intrucat utilizarea bicicletei ca modalitate privilegiata de transport uban are avantaje pentru toate aceste categorii. Clujenii pot sustine aceasta initiativa semnand apelul catre autoritati disponibil in toate magazinele care comercializeaza biciclete, service-urile pentru biciclete si la sediul Biroului de Consiliere pentru Cetateni, str. V. Alecsandri nr. 1. Detalii despre campanie pe www.reactieinlant.ro si www.birouldeconsiliere.ro
Traseul marsului: Skate Park (parcul Caragiale), str Emil Isac, str Gheorghe Sincai, str Napoca, bd. Eroilor, Piata Stefan cel Mare, str. Avram Iancu, piata Pacii, str. Petru Maior, str. Vasile Alexandri, str. C.I. Hossu, str. Uzinei Electrice, pista pentru biciclete de pe malul Somesului, puntea peste Somes, bd. 1 Decembrie 1918, str. Mamaia, str. Dragalina, str. Regele Ferdinand si din nou Skate Park.


Marsul este sustinut de Biroul de Consiliere pentru Cetateni prin programul de sprijinire a initiativelor cetatenesti care ofera tuturor clujenilor interesati sprijin in planificarea si derularea de campanii de influentare a deciziilor locale in beneficiul clujenilor.Programul este sustinut financiar de CEE Trust.

3 replies on “Comunicat de presa”

e o idee buna, sa vedem daca sunt doritori.

de asemenea sunt cateva locuri bune de strans semnaturi, si as vrea sa vad daca sunt doritori sa ne ajute, sa se ofere voluntari si eu le voi da liste, si tot ce au nevoie pentru a strange semnaturi in oras.

cateva ore pe zi in urmatoarele 2 saptamani. daca vor fi mai multi voluntati, vom face cu schimburi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.