Categories
General

Incepem din nou sa ne pregatim

Timpul zboara mult prea repede, si a 6-a editie se apropie. Mai sunt doar 3 saptamani (la data in care scriu acest post) pana la urmatoarea editie Critical Mass in Cluj-Napoca. Si pentru ca ultima tura n-a fost destul de lunga pentru placul unora (nici mie nu mi-a placut, pentru ca s-a terminat mult prea repede) de data asta vom face un traseu mult mai lung.

Vreau sa ma ajutati si voi, sa veniti cu propuneri de traseu prin oras pentru tura ce va urma. Trebuie sa tinem cont de “impactul cu publicul” pe care trebuie sa-l avem. Am spus ca vreau ca turele pe care le vom face, sa treaca rand pe rand prin fiecare cartier al Clujului, astfel incat lumea sa observe miscarea noastra, si sper eu, sa nu ramana indiferenti. Ma gandesc ca daca ne vad luna de luna, adunati gramada, plimbandu-ne prin oras, o parte din oameni isi vor pune semne de intrebare, si vor incerca sa afle “care e treaba cu biciclistii astia” astfel, sper sa castig de partea noastra tot mai multa lume.

Deci e ca si in politica, trebuie sa ne facem vazuti, ca sa ne cunoasca lumea. Ati vazut in turele trecute cum se uita soferii, si pietonii cand vad o strada intreaga plina de biciclisti, nu prea stiu ce sa creada, unii se bucura, altii sunt de-a dreptul terifiati, si se poate citi asta din privirile lor. Si atata timp cat nu raman indiferenti, eu zic ca ne-am atins intr-un fel scopul.

Iar scopul este sa fin REMARCATI, sa stie lumea ca EXISTAM si noi, biciclistii. Iar daca suntem REMARCATI si stiu ca EXISTAM, vor afla si care sunt nevoile noastre (piste adecvate pt. biciclete in Cluj-Napoca, si nu numai).

Revenind la subiect, m-am gandit ca ar fi interesant ca tura viitoare sa trecem prin cartierul Intre Lacuri, doar ca e o panta destul de abrupta de urcat de pe Teodor Mihali, cum o luam la dreapta pe Sarmisegetuza, dar o vom lua incetisor, astfel incat si cei care vor urca pe langa biciclete, sa tina pasul cu noi.

Asa ca astept propuneri pt traseu, dar sa includa si cartierul Intre Lacuri.

13 replies on “Incepem din nou sa ne pregatim”

Salut! Am fost prima data acum in 2008, si vreau sa vin si in continuare. Iata la ce m-am gandit pentru intre Lacuri: intalnire in parcul din spatele operei romane – ocolita biserica in constructie – pana-n capat pe titulescu, pe la interservisan si complexul mercur sau cum se cheama – coborat la iulius mall [acolo sigur te vede lumea din plin ;)] – pe langa lac in fata ISE-ului – urcat pe podul din marasti – pe 21 decembrie pana la catedrala – si inapoi in parc.

Nu vad nici o problema cu pantele pe traseul asta, eventual 100 m la pod 🙂

Salut,

Dacă mergem pe str Teodor Mihali (dacă nu mă înşel e strada cu Iulius Mall) cred că ar fi interesant să intrăm putin şi în parcare la Mall, că din câte ţin eu minte nu există loc pentru legat bicicleta acolo(s-ar putea să mă înşel).

Numai bine,
Sabin

Tamas: Pornirea e de fiecare data din acelasi loc, si anume Skate Park. Nu modificam locul de pornire pentru ca sa nu creem confuzii. Incercam sa tinem si aceeasi ora de intalnire pe parcursul lunilor de iarna (16:00) cat si pe parcursul lunilor de vara (17:00). Cat despre traseu, imi place ideea, pe dupa catedrala in constructie, pe Titulescu, pe langa Iulius Mall, dar apoi trebuie sa intram pe Sarmisegetuza ca sa intram in cartierul Intre Lacuri, si apoi sa mergem tot inainte pe Dunarii pana in capat, sa coboram pe Mesterul Manole, pe sub pod, si apoi sa ne intoarcem pe Dambovitei prin Marasti.

Sabin: La Iulius sunt niste locuri unde sa-ti legi bicicleta, chiar langa scari la intrare, asa imi aduc aminte. Cat despre intrarea in parcare nu stiu cat de practic ar fi pentru ca avem un traseu destul de lung, si pe la 17:30 se intuneca asa ca avem doar o ora si jumatate sa facem tot traseul. Ramane de vazut din Marasti pe unde o vom lua ca sa ne intoarcem in Skate Park.

Sal, m-am uitat si eu pe harta si am vazut ca eram pierdut care este de fapt cartierul Intre Lacuri 😀

De pe Mesterul Manole as zice totusi sa urcam la pod pe Aurel Vlaicu ca prezenta noastra va fi mult mai puternica decat pe dosnica strada Dambovita 😉

Sa stii ca e o idee foarte buna! Am si uitat ca se poate urca pe A. Vlaicu de acolo. (n-am prea frecventat zona si n-o cunosc)

E super tare ideea! Felicitari! Si de acolo o tinem tot drept pana in Pta. A. Iancu, si acolo o luam la dreapta pe Cuza Voda, facem iar ocolul prin Pta. M. Viteazu si pe Ferdinand si inapoi in Parcul Skate.

Asa ca traseul e stabilit!

nu stiu cat de buna e ideea, ca nu vrem sa facem disco ci doar sa ne plimbam 🙂

oricum, m-am gandit ca sa ne alegem un local, unde sa incapa multi oameni, si dupa fiecare tura, cine doreste, poate sa mearga acolo si sa schimbam o vorba, sa bem un suc, etc.

Imi place ideea cu localul ;)) ar putea fi Albinuta, o terasa discret amplasata langa scarile care urca pe cetatuie, la 2 pasi de la parcul Caragiale, ieftin ca la tara si foarte flexibil ca si numar de locuri, poti sa stai pe iarba etc.

Pe timp de vara e ideala, cert e ca nu e inchisa si daca sunt < 0 grade, inghetam toti.

A, am fost ieri pana la Iulis Mall, va anunt ca este stand de biciclete chiar in fata, unde opresc taxiurile. Cu 7-8 locuri :))

Da, si eu am fost ieri pe acolo in recunoastere, sa vad daca putem intra sa facem o tura de lac, dar e prea mult noroi. Asa ca nu vom intra prin parcare pe la Iulius ci vom merge doar pe drum.

Salut,
Excelenta idee, abia astept sa particip si eu luna aceasta (abia acum am aflat de CM, v-am vazut totusi in Ianuarie).

Pai cautam ceva informatii despre clubul sportiv hobby bike (despre care citisem fugitiv in cluj express) si cum spre dezamagirea mea nu au un website a trebuit sa cam trec prin toate rezultatele google, si cred ca pe undeva e si reactieinlant.ro listat – deci poti spune google.

Si ziceai ca ne-ai vazut in ianuarie, atunci nu stiai despre ce e vorba. Care a fost prima ta impresie, cand ne-ai vazut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.